widm wie is de mol 2022 Beeld avrotros
widm wie is de mol 2022Beeld avrotros

'Wie is de mol?' 2022: dit zijn alle 11 (!) kandidaten van het nieuwe seizoen

Elk jaar in januari begint een nieuw seizoen van Wie is de mol? Dat is al flink wat jaren zo. En ook in januari 2022 is er een nieuw seizoen van het tv-spel op de buis. Al veranderen er wel een aantal zaken.

Redactieavrotros

Zo zijn er niet tien maar elf Bekende Nederlanders die meedoen aan het programma. Ook zijn sommige regels aangepast.

Kandidaten WIDM 2022

De opnames voor het nieuwe seizoen van het populaire tv-programma zijn momenteel in volle gang. Zaterdagavond zijn de kandidaten voor het tweeëntwintigste seizoen bekend gemaakt. Dit zijn de deelnemers van Wie is de mol? 2022:

 1. Esquire-hoofdredacteur Arno Kantelberg
 2. GTST-acteur Everon Jackson Hooi
 3. presentatrice Fresia Cousiño Arias
 4. rapper Glen Faria
 5. presentatrice Hila Noorzai
 6. actrice Kim-Lian van der Meij
 7. operazangeres Laetitia Gerards
 8. acteur Sahil Amar Aïssa
 9. Loïs Lane-zangeres Suzanne Klemann
 10. cabaretier Thomas van Luyn
 11. presentatrice Welmoed Sijtsma

Een van de opdrachten

De kandidaten hebben zich dit keer op een opvallende manier bekend gemaakt. Namelijk door middel van een livestream. En vooral grappig: dit is een van de opdrachten waarmee ze geld kunnen verdienen voor de pot. De opdracht luidde dat ze het Nederlandse publiek moesten overtuigen dat zij niet de mol zijn.

Kijkers konden de kandidaten in de livestream vragen stellen. En alvast een poging doen de mol te ontmaskeren.

De kandidaat die volgens de kijkers het minst verdacht is, krijgt twee vrijstellingen voor de eerste executie. Een voor zichzelf en een voor een mede-kandidaat.

Het is voor het eerst dat de kijkers zoveel invloed hebben op het verloop van het tv-programma. Andere seizoenen werden de kandidaten nog zo lang mogelijk geheim gehouden.

Waar de opnames dit jaar zijn, is nog wel een verrassing.

Vijfde seizoen voor Rik

Presentator Rik van de Westelaken viert dit jaar zijn lustrum als presentator van het succesvolle programma. In een persbericht zegt hij: “Ook al is dit het vijfde seizoen dat ik mag presenteren, het voelt toch steeds weer als nieuw, het wordt nooit routine. Ander land, uitdagende opdrachten, nieuwe enthousiaste kandidaten… de makers overtreffen zich elke keer weer bij het bedenken van een nieuw seizoen. Ik had met deze livestream geen spectaculairder begin kunnen bedenken van seizoen tweeëntwintig!”

Het nieuwe seizoen van Wie is de mol? is vanaf 1 januari 2022 elke zaterdag om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bron: AVROTROS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden