Woede om dierenleed in ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’: ‘Walgelijk’ Beeld SBS6
Woede om dierenleed in ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’: ‘Walgelijk’Beeld SBS6

Dit gaat te ver

Woede om dierenleed in ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’: ‘Een kat vangen en dood maken? Walgelijk’

Mr. Frank Visser en presentator Viktor Brand reisden voor een nieuwe aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak af naar Den Haag vanwege een explosieve burenruzie over een kat. Kijkers trokken al dat dierenleed maar slecht. “Sorry, maar wat een nare mensen zijn dit.”

Lize de BontSBS6

Mr. Frank Visser heeft een drastische beslissing moeten nemen.

Killerkat Giovanni

In de aflevering maken we kennis met Deborah, Surin en hun zwarte kater Giovanni. Binnen is het beestje lief en aanhankelijk, maar buiten schijnt het een echte killerkat te zijn.

Gerda en Rob, de overburen van Deborah en Surin, zijn helemaal klaar met Giovanni. Volgens het koppel ziet de kat hun tuin als zijn persoonlijke jachtgebied. Het beestje zou tennissen met de vissen uit hun vijver, vogels uit de bomen slaan, een eend hebben verminkt en hun bejaarde kip Geertje de dood hebben ingejaagd.

Verdrinken

Gerda en Rob hebben meerdere keren laten weten dat ze de kat te pakken proberen te krijgen. “Als we ’m te pakken hebben, dan is-ie van ons. En als-ie niet voor Rob is, dan is-ie voor mij”, zegt Gerda stellig.

Deborah en Surin zijn erg bang dat hun kat iets wordt aangedaan. Die angst is niet geheel onterecht: in de aflevering laten Rob en Gerda vallen dat ze de kat zullen verdrinken als ze ’m te pakken krijgen. Ook hebben ze een speciale val waarmee ze ervoor willen zorgen dat de kat “een enkeltje naar Verweggistan” krijgt.

Uitspraak Mr. Frank Visser

Deborah en Surin houden de kat nu binnen, maar willen graag dat Giovanni weer naar buiten kan. Gerda en Rob willen op hun beurt dat het dier naar een boerderij wordt gebracht. Volgens Rob is het geen gewone kat, maar “een echte poema”.

Gelukkig is Mr. Frank Visser er die deze oververhitte zaak kan oplossen. Het eindoordeel is helaas niet in voordeel van Deborah en Surin. Wanneer Deborah de oplossingen van een diergedragstherapeut afwijst – “Doe Giovanni een gekleurd sjaaltje om en houd hem binnen in de periode dat er veel jonge vogels zijn” – besluit Mr. Frank Visser dat ze de kat binnen drie maanden weg moeten brengen naar een plek waar hij minder kwaad kan doen.

Boete

Het is verboden dat katten onrechtmatige hinder veroorzaken en het klopt dat Giovanni de tuin van Gerda en Rob is gaan zien als zijn persoonlijke jachtgebied. Als de kat niet binnen drie maanden een nieuw plekje heeft, moeten Deborah en Surin 25 euro per dag – met een maximum van 10.000 euro – betalen aan hun overburen. Gerda en Rob moeten op hun beurt de kat dulden en niet vangen. Doen ze dat toch? Dan krijgen ze een boete van 500 euro per keer.

Reacties

Fans van het programma hebben vol verbazing gekeken naar de aflevering. Hoewel ze de frustratie snappen, vinden ze de uitspraken van Gerda en Rob veel te ver gaan. Ook zijn ze het niet eens met de beslissing van Mr. Frank Visser.

‘Visser koos de meest rigoureuze en wrede afspraak’, schrijft een kijker.

Een ander: ‘Zei die enge Gerda dat nou echt… “Als het zo blijft dan blijf ik bij wat ik gezegd heb: geen woorden maar daden.” Een regelrechte doodsbedreiging. Wat een vreselijke vrouw.’

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden