null Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Yvonne Coldeweijer verliest van Samantha Steenwijk

Een bittere pil voor Yvonne Coldeweijer van juicechannel Life of Yvonne. Ze moet van de rechter een rectificatie plaatsen in de zaak die zangeres Samantha Steenwijk tegen haar had aangespannen. Het draait allemaal om afslankpillen die ‘levensgevaarlijk’ zouden zijn.

Suzanna TimmerBrunopress/Patrick van Emst

Yvonne plaatste onlangs een video op YouTube over Samantha en de manier waarop zij is afgevallen. Ze zou gebruik hebben gemaakt van illegale dieetpillen. De zangeres zegt zelf dat ze gewicht is kwijtgeraakt met paardrijden en door kleinere porties te eten, waardoor ze maar liefst 22 kilo afviel.

Yvonne baseerde haar verhaal op de getuigenis van twee bronnen, vertelde ze later. Daarbij heeft ze geen wederhoor gepleegd, gaf ze toe.

‘Pillen nooit gebruikt’

Tijdens een kort geding dat Samantha had aangespannen noemde ze de uitspraken van Yvonne twee weken geleden “een keiharde leugen”.

Ook zei Samantha dat ze door de video “een inspiratiebron voor afslankpillen” is geworden. „Maar als er straks iemand met een hersenbloeding op de intensive care ligt, is dat niet mijn verantwoordelijkheid, maar die van Yvonne. Ik heb die pillen nooit gebruikt.”

De juicechannel-onderneemster moet door de uitspraak van de rechtbank nu ook opdraaien voor de proceskosten die een kleine 2.500 euro bedragen. Samantha wilde naast een rectificatie ook een schadevergoeding van 5.000 euro, maar daar is de rechtbank niet in meegegaan.

Yvonne zei eerder dat ze weinig waarde hecht aan de uitspraak van de rechter. “De eis is dat ik een rectificatie plaats zoals zij hem willen zien. Iedereen weet nu dat als ik dat doe, dat ik het toch niet meen.”

Bron: De Telegraaf, NU.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden