null Beeld BrunoPress/Patrick van Emst
Beeld BrunoPress/Patrick van Emst

Zo vieren BN’ers Pride in Amsterdam

Na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie mocht het weer. De Canal Parade werd zaterdag groots gevierd met maar liefst tachtig boten in de Amsterdamse grachten. Ook veel bekende Nederlanders waren in de stad en stonden op of naast boten.

Suzanna TimmerBrunoPress/Patrick van Emst

BN’ers als Tim Hofman, Leco van Zadelhoff, Jeangu Macrooy, S10, Peter Pannekoek, Frank van der Lende, Fred van Leer en Karin Bloemen waren op en rondom de boten te vinden. Karin liet vooraf op Instagram weten er helemaal zin in te hebben. “We zijn klaar voor de Canal Pride!! Ik sta op de regenboogboot!! Super gaaf!”

Splinter Chabot en Rik van de Westelaken stonden aan de kant om verslag te doen van het evenement.

Bas Smit en Nicolette van Dam waren zaten zelf niet op een Pride-boot. Bas liet wel een roze watervoertuig in de vorm van een auto varen.

S10 tijdens de Canal Parade 2022 Beeld BrunoPress/Patrick van Emst
S10 tijdens de Canal Parade 2022Beeld BrunoPress/Patrick van Emst

Prinses Mabel

Ook de koninklijke familie besteedde zaterdag aandacht aan het jaarlijkse evenement. Prinses Mabel was er zelf bij in Amsterdam, blijkt uit haar post op Instagram. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima stonden zaterdag via sociale media stil bij de 25ste editie van de Canal Pride door de Amsterdamse grachten.

“De vrijheid om te mogen zijn wie je bent en te houden van wie je wil wensen we iedereen met heel ons hart toe!”, schreven ze.

Pride Award

Thorn de Vries krijgt dit jaar de AVROTROS Pride Award. De acteur ontving de award voorafgaand aan de Canal Parade uit handen van jurylid Jeangu. De omroep reikt de prijs ieder jaar uit aan mensen die zich in het bijzonder hebben ingezet voor de lhbtiq+-gemeenschap. De jury noemt Thorn die onder meer in de jeugdserie SpangaS speelde en zich identificeert als non-binair, een “icoon”.

Bron: RTL Boulevard/ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden