Zó ziet de vrouw van ‘De slimste mens’-presentator Philip Freriks eruit Beeld KRO-NCRV
Zó ziet de vrouw van ‘De slimste mens’-presentator Philip Freriks eruitBeeld KRO-NCRV

Zó ziet de vrouw van ‘De slimste mens’-presentator Philip Freriks eruit

Philip Freriks is al jaren een bekend gezicht op de Nederlandse televisie. Van 1996 tot en met 2009 was hij nieuwslezer bij het NOS Journaal en vandaag de dag is hij vooral bekend als presentator van De slimste mens.

Tessa HeinhuisKRO-NCRV

Maar wie is eigenlijk de vrouw die aan zijn zijde staat?

De vrouw van Philip Freriks

Philip is getrouwd met Lili. De twee zijn ruim 56 jaar geleden gehuwd in Parijs. Lili is Française en samen hebben ze één zoon, Emmanuel (51). Philip en Lili wonen afwisselend in Parijs en in Amsterdam. Philip spreekt uitstekend Frans, maar, zo zegt hij in een interview met de Volkskrant: “Alleen met mijn echtgenote spreek ik altijd Frans.”

Onbekend

Zijn vrouw staat weinig in de schijnwerpers. “De reden dat mijn vrouw weinig in de publiciteit komt, terwijl we toch al vijftig jaar getrouwd zijn, is dat ze niet zo veel zin heeft om in het volle licht te treden. Dat ligt niet in haar aard en ik vind het ook wel best zo”, vertelt hij.

‘De slimste mens’

Over De slimste mens is hij positief. Ook over de samenwerking met mopperkont Maarten van Rossem. “Sommige kijkers denken dat Maarten en ik niet met elkaar kunnen opschieten, maar het tegendeel is waar. Het hoort bij het spel dat we proberen elkaar vliegen af te vangen. Als een van ons wil stoppen met De slimste mens, vertelt hij dat eerst aan de ander. Dat hebben we afgesproken. Maar het is niet aan de orde. We zijn nog zodanig in conditie dat we het nog wel even volhouden.”

Lili en Philip in 2015, bij de 50e ‘verjaardag’ van de Nationale Opera.

null Beeld

Lili en Philip samen in 2009. In Le Salon Rouge poseerden de auteurs met het kattenboek dat ze samen maakten: Les chats de Lili.

null Beeld ANP /  ANP Kippa
Beeld ANP / ANP Kippa

Bron: de Volkskrant

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden