PREMIUM

De slaapkamergeheimen van Anne (48): “Ik beschermde mijn favoriete standje tegen mijn verkrachter”

Slaapkamergeheimen Beeld Getty Images
SlaapkamergeheimenBeeld Getty Images

Wat gebeurt er in jouw slaapkamer? In onze rubriek Slaapkamergeheimen spreekt Libelle iedere week een lezeres over haar seksleven. Anne (48): “Als ik seks heb in doggy style moet ik eigenlijk altijd huilen.”

Bianca LoomanGetty Images

Anne (48): “Als mensen me vragen in welk ‘hokje’ ik pas, zeg ik nu dat ik lesbisch ben. Vroeger noemde ik mezelf nog bi, maar ik geloof niet dat ik ooit nog een relatie met een man zou willen. Ik zou te veel tekortkomen: de zachtheid, de emotionele verbinding, de diepte. Die heb ik bij mannen gewoon nooit zo ervaren.

Eerste keer

Als pubermeisje ben ik wel met een man begonnen. Niet dat ik daarin een bewuste keus maakte, ik kon meestal gewoon beter met jongens opschieten. Mijn eerste keer was heel klassiek: met mijn vakantieliefje in de tent. Ik vond seks vanaf het begin al geweldig. Vooral het dicht bij elkaar zijn en de energie die ik erdoor in mijn lichaam voelde. Heerlijk.

Geen schaamte

Na die campingjongen volgden nog andere jongens en elke keer genoot ik echt van de seks die we hadden. Ik voelde me wel vaak anders dan vriendinnen. Zij leken het vaak vooral te doen om hun vriendjes te plezieren. Ik niet: ik ging ervoor omdat ik er zelf zin in had. Ik schaamde me er ook niet voor. Durfde goed aan te geven wat ik lekker vond en wat niet. Ik denk dat het daarom voor mij zo fijn was.

Drie dagen verkracht

Op mijn 17e werd ik na een avond bij mijn toenmalige vriend op weg naar huis door zijn huisbaas zijn huis in gesleurd. Ik ben daar drie dagen door hem gegijzeld en verkracht. Een traumatische ervaring, waarvan ik me op dat moment al voornam het niet de rest van mijn seksuele leven te laten verpesten. Ik had een favoriet standje, doggy style, wat ik heel graag voor mezelf wilde bewaren. Op de een of andere manier lukte het me hem dusdanig te manipuleren, dat hij dat standje niet bij me gedaan heeft. Daar putte ik op dat moment al hoop uit. Ik had in elk geval iets kunnen redden.

Hij bleef me opzoeken

Toen het hem te heet onder zijn voeten werd, liet hij me gaan. Ik deed natuurlijk meteen aangifte, maar het duurde allemaal best lang voordat hij werd opgepakt. Intussen kwam hij me opzoeken bij mijn bijbaantje bij AH en bij de zwemclub waar ik op zat enzo. Ik voelde me zo onveilig dat ik zes weken naar het buitenland ging om alles te ontvluchten. Daar had ik voor het eerst weer seks. Gek genoeg was dat meteen wel weer lekker.

Dit standje is van mij

Ik had geen flashbacks en genoot er vooral van. Zeker toen het uiteindelijk op ‘mijn standje’ uitkwam. Ik raakte helemaal ontroerd. Dat heb ik nog steeds trouwens. Als ik seks heb in doggy style moet ik eigenlijk altijd huilen. Uit dankbaarheid dat ik dat heb weten te behouden en uit trots dat het nog van mij is.

Voor het eerst met een vrouw

Na mijn terugkomst in Nederland heb ik voor het eerst met een vrouw gedatet. In eerste instantie waren we gewoon heel goede vriendinnen en ontstond het vrijen uit dicht bij elkaar zijn en daarvan opgewonden raken. Tot dan toe was de seks met mannen eigenlijk altijd voortgekomen uit geilheid. Met haar ging het echt om de genegenheid, de liefde. Heel anders.

Gevoel van thuiskomen

Toen we voor het eerst vreeën, schrok ik van het gevoel van thuiskomen. Zo vaak had ik in relaties een bepaalde leegte gevoeld. Ik haalde er gewoon nooit echt voldoening uit ofzo. Ik ging ook vaak vreemd, op zoek naar iets anders. Toen ik met deze vrouw in bed lag, was dat gevoel weg. Het was allemaal best onschuldig wat we deden, maar het vervulde mij.

Ik hou van hard en zacht

Een vrouwenlichaam past blijkbaar beter bij me. Het is zo zacht en rond. Ik hou onwijs van billen en borsten. De seks met vrouwen kan ook veel zachter zijn. Vanuit kwetsbaarheid en verbinding elkaar heel rustig vinden, dat vind ik fijn. Ik hou ook van hard op het aanrecht gezet worden, maar dat kan met een vrouw ook. Met een vrouw kun je hard en zacht afwisselen. Met een man mis ik het zachte en de verbinding.

Dat komt niet door de verkrachting

Veel mensen hebben het idee dat ik met vrouwen begon vanwege de verkrachting, maar zo zit het totaal niet. Je wordt geboren met een bepaalde geaardheid, die kies je niet.

Zin in een trio

Ik heb nog veel relaties gehad met mannen en ook met een man samengewoond, tot ik mijn ex-vrouw tegenkwam. Momenteel heb ik een hele lieve vriendin die me regelmatig tegen het aanrecht zet voor harde, geile seks, maar ook hele lieve, warme, bijzondere seks met me heeft. Ik ben nog steeds dol op mannen. Maar zou geen relatie meer willen met een man. Seks wel, maar dan vooral in een trio. Dat lijkt me onwijs geil.”

Wil je ook jouw slaapkamergeheim met ons delen? E-mail dan naar onlineredactie@libelle.nl. Anoniem mag ook!

Heb je te maken met grensoverschrijdend gedrag of seksueel geweld? Zoek hulp via Centrum Seksueel Geweld.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden