Family connection. Black naked male and female legs lying under duvet on bed, top view Beeld Getty Images/iStockphoto
Family connection. Black naked male and female legs lying under duvet on bed, top viewBeeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

De slaapkamergeheimen van Chantal (40): “Ik wil niet zo’n stel worden dat het nooit meer doet en zelfs in aparte bedden slaapt”

Wat gebeurt er in jouw slaapkamer? In onze rubriek Slaapkamergeheimen spreekt Libelle iedere week een lezeres over haar seksleven. Chantal (40): “Als volwassen vrouw in gelijkwaardigheid vrijen vind ik doodeng.”

RedactieGetty Images/iStockphoto

“Toen ik een jaar of twintig was, vond ik sex in een relatie enorm belangrijk. Ik draaide mijn hand er niet voor om. Ik deed het voor de aandacht en ook om te bewijzen dat ik als meisje net zo goed ‘gewone’ sex kon hebben als de jongens. Ik ging met mannen die niet goed voor me waren en over mijn grens heen gingen. Ik heb daar nu nog last van. In sex wil ik of heel dominant zijn en alles controleren, of ik word juist een heel onderdanig, klein meisje. Als volwassen vrouw in gelijkwaardigheid vrijen, vind ik doodeng.

Eens per drie maanden

Mijn man heeft in zijn jeugd ook dingen meegemaakt waardoor hij zich moeilijk durft te verbinden, dus sex hebben als twee gelijkwaardige partners is voor ons extreem moeilijk. We proberen het wel, maar in de aanloop ernaartoe gaat het eigenlijk meestal verkeerd. Hij vindt mij te direct, ik vind zijn timing slecht en zo is er altijd wat. Het lukt ons gemiddeld eens per drie maanden om echt tot de daad te komen.

Niet nog een kind

Ik denk dat angst daarbij zeker een rol speelt. Niet alleen voor verbinding, maar ook voor een zwangerschap. Wij hebben drie kinderen, mijn man wil absoluut geen vierde. Ik ben daar wat minder stellig in, maar ik denk dat voor hem zeker meespeelt dat hij het risico niet wil lopen. We doen aan voor het zingen de kerk uit en dat is dus niet zo’n betrouwbare methode. We hebben er al twee keer een kind aan overgehouden. We zijn er hartstikke blij mee hoor, maar voor hem hoeft het hele circus met borstvoeding geven en kinderen die tussen je in slapen niet nog een rondje.

Onder invloed

Toen we net een relatie hadden, deden we het vaker, maar dat was eigenlijk altijd onder invloed. We werkten in de horeca, dus dan eindigt elke avond wel met een drankje. In het begin zagen we allebei ook anderen, maar daar zijn we uiteindelijk mee gestopt. Het spel van aantrekken en afstoten werd gewoon te vermoeiend en het bleek ook gevaarlijk: hij had iemand zwanger gemaakt die tot onze opluchting een miskraam kreeg. Ook ik bleek in verwachting na een onenightstand. Ik besloot uiteindelijk dat kindje niet te laten komen en echt voor een monogame relatie met mijn man te gaan.

Zoenen met een ex

Die duurt nu al 12,5 jaar. Althans, dat denk ik. Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar mijn man kan heel slecht liegen, dus als hij het met een ander zou doen, zou ik dat vast weten. Soms droom ik wel eens dat hij vreemd gaat, dan ben ik verdrietig. Ik voel me dan afgewezen, al weet ik dat het daar eigenlijk niks mee te maken heeft. Het kan ook gewoon alleen de behoefte van dat moment zijn. Ik heb zelf ook een keer op een feestje staan zoenen met een ex-minnaar. Na het uitgaan heb ik zelfs een keer een oude scharrel gebeld. Hij nam niet op, gelukkig.

Vaker sex hebben

Ik wil heel graag met mijn man samen blijven en proberen om me meer aan hem te binden. Als dat lukt, hebben we vast ook vaker sex. Al denk ik soms dat we het ook andersom kunnen aanpakken. Gewoon alvast vaker sex hebben, desnoods onder invloed, dan komt die verbinding misschien vanzelf wel. Ik wil in elk geval niet zo’n stel worden dat het nooit meer doet en zelfs in aparte bedden slaapt. Nu al gaan we meestal niet tegelijk naar bed of ligt er een kind tussen ons in te slapen. Daar moeten we vanaf, zegt mijn man al jaren. En daar heeft hij ook wel gelijk in. Als we niet investeren loopt het uiteindelijk misschien alsnog verkeerd af en kiest een van ons voor iemand met wie de verbinding of de sex makkelijker is. Ik wil niet uit elkaar, maar heb in mijn achterhoofd wel constant het gevoel dat het mis zal gaan. Ik denk dat ik gewoon niet durf te geloven dat hij en ik bij elkaar blijven. Terwijl dat wel echt is wat ik wil.

Heel bevredigend

We zijn allebei in therapie en oefenen met verbinden. We geven elkaar nu wat vaker complimenten en een kusje bij het komen en gaan. We zitten de laatste tijd ook wat vaker tegen elkaar aan op de bank. Al is dat wel nog even zoeken, hij heeft zo’n lang lijf. Laatst in bed zei hij tegen me dat hij me zo mooi en lief vond, daar werd ik heel gelukkig van. Er kwam zelfs sex van. Het was recht toe recht aan sex, op zich niks bijzonders, maar voor mij toch heel bevredigend.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Wil je ook jouw slaapkamergeheim met ons delen? E-mail dan naar onlineredactie@libelle.nl. Anoniem mag ook!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden