PREMIUMSlaapkamergeheimen

De slaapkamergeheimen van Claire (40): “Ik merkte dat we tijdens het vrijen vooral toewerkten naar zijn hoogtepunt”

Bed couple Beeld Getty Images
Bed coupleBeeld Getty Images

Wat gebeurt er in jouw slaapkamer? In onze rubriek Slaapkamergeheimen spreekt Libelle iedere week een lezeres over haar seksleven. Claire (40): “Soms stimuleert mijn man mij tot ik klaarkom en soms doe ik het zelf.”

Bianca LoomanGetty Images

Claire: “Bij ons thuis werd vroeger altijd heel open over sex gesproken. Niet dat mijn ouders vertelden wat ze precies samen deden, maar het menselijk lichaam kwam in al zijn aspecten ter sprake tijdens het eten. Ik denk dat ik daardoor makkelijker met mijn man over ons seksleven praat. Niet dat we meteen vanaf het begin alles deelden, dat was misschien ook niet nodig. Als je elkaar net kent is alles lekker. Ik was toen zo verliefd dat ik bijna kon klaarkomen van alleen zoenen. Nou, dat lukt nu niet meer.

Vrouwelijke orgasmes

Een paar jaar geleden merkte ik dat we tijdens het vrijen eigenlijk vooral toewerkten naar zijn hoogtepunt. Als hij eenmaal gekomen was, was het klaar. Ik vond dat toen vanzelfsprekend, voor mij was het nu eenmaal lastiger. Zeker na de bevalling, ik kon toen niet meer vaginaal klaarkomen. We lazen een keer iets over vrouwelijke orgasmes en dat daar vaak minder aandacht voor is in bed. Hij wilde weten hoe het voor mij was en toen pas kwam bij mij het besef dat ik dat eigenlijk helemaal niet prettig vond. “Hoe zou jij het vinden als we elke keer vlak voor jij klaarkomt stoppen met vrijen?” vroeg ik hem. Dat was een eyeopener.

We bespraken wat ik nodig zou hebben om wel te kunnen komen en kwamen uit op meer stimulatie van de clitoris. Door zijn werk heeft mijn man nogal veel eelt op zijn handen, dus met zijn vingers kan hij me niet altijd goed stimuleren. Ik stuurde hem op pad om uit te zoeken wat we daarvoor wel konden gebruiken. Op een avond daarna lagen we te vrijen en haalde hij de womanizer tevoorschijn. Nou echt heerlijk joh, wat een ding! Het is een soort zuignapje dat je op je clitoris kunt zetten en waar je heerlijk van klaarkomt. Inmiddels hebben we een la vol van dit soort attributen en tijdens het vrijen gebruiken we eigenlijk altijd wel iets.

Initiatief

Soms stimuleert mijn man mij tot ik klaarkom en soms doe ik het zelf. Sowieso wil ik tegenwoordig altijd klaarkomen, anders hoeft het voor mij niet. Pas als ik mijn orgasme heb gehad, laat mijn man zich gaan. Heel lief vind ik dat. Sowieso is mijn man heel lief. Hij zou elke dag wel willen vrijen, maar omdat hij mij niet onder druk wil zetten, begint hij er meestal niet over. Het initiatief ligt daardoor vaak bij mij. Dat vind ik van de ene kant wel prettig, maar soms zou ik het wel fijner vinden als hij vaker aangeeft dat hij me wil. Ik kan soms wat onzeker zijn over mijn lichaam en als mijn man vaak zegt hoe aantrekkelijk hij me vindt, helpt dat wel.

Ik wil alleen vrijen bij kaarslicht of in het donker. In het volle licht voel ik me niet prettig over mijn lichaam. Mijn man vindt me mooi, maar voor mij is het te moeilijk om me dan te ontspannen. Ik ga me ergeren aan mijn buikje, putjes in mijn billen enzo. Jammer is dat eigenlijk, ik zou wel wat vrijer willen zijn op dat gebied. Me niet bezig houden met hoe ik eruitzie en helemaal opgaan in de sex. Dat is een wens die ik heb voor de toekomst.

Verder zou het voor mij af en toe wel wat spannender mogen. Ik zou het nooit met een ander willen doen hoor, maar met mijn man zou ik wel wat avontuurlijker willen zijn. Misschien elkaar een keer blinddoeken, of op een semi-openbare plek vrijen. Dat soort dingen. Ik stel dat niet voor, want hij zou zich daar totaal niet prettig bij voelen. Hij is een beetje van het brave soort, maar misschien ben ik dat zelf stiekem eigenlijk ook wel.

Goed seksleven

Als ik me echt voorstel hoe het zou zijn als we het bijvoorbeeld een keer in een pashokje zouden doen, zie ik vooral bezwaren: want hoe doen we dat dan als het klaar is en ik heb geen inlegkruisje bij me om zijn sperma in mijn broekje mee op te vangen? Nee, uiteindelijk zijn fantasieën misschien het beste als ze fantasie blijven. Het gras is echt niet groener bij de buren. Het seksleven dat we nu hebben is goed. Ik voel ook vooral dat we ervan moeten genieten nu alles nog werkt en we er allebei nog goed uitzien. Soms denk ik weleens na over hoe het moet als we later oud zijn. Als ik in de overgang kom en misschien weinig zin meer heb. Of als mijn man oud wordt. Nu ziet hij er nog aantrekkelijk uit, hij sport veel en heeft een goed lichaam. Maar hoe is dat als we 70 en allebei uitgezakt zijn?

Nou ja, je groeit met elkaar mee natuurlijk. Dus waarschijnlijk vinden we daar dan ook wel weer een oplossing voor. En als het echt niet meer leuk is, dan praten we er gewoon over. Dan komen we er sowieso wel uit.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden