Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Slaapproblemen

Slapen doen we allemaal: er is dan ook niets fijner dan een goede nachtrust. Maar helaas kunnen slaapproblemen de kop op steken. Van zoemende muggen of een snurkende man naast je wordt natuurlijk niemand blij. Libelle geeft antwoorden op het gebied van slapen, maar ook handige tips.

Wat zijn slaapproblemen?
Een slaapprobleem kan veel oorzaken hebben. Soms zijn de oorzaken duidelijk, bijvoorbeeld door lawaai of kinderen die je wakker houden. Maar de oorzaken kunnen ook onduidelijk zijn. Dit zijn nachten dat je maar ligt te draaien en van positie verandert, maar niks helpt. Soms helpt het om het internet af te speuren en kom je achter ontdekkingen die je nooit gedacht had.

Slaapproblemen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Handige weetjes

Slaaphouding
Sommigen slapen graag op hun buik, anderen krullen zich heerlijk op hun zij op. Voor wie het liefst op de zij ligt, is er goed nieuws. Het slapen op je zij helpt het reinigingsproces van de hersenen wat neurologische aandoeningen vermindert. Dat bewijst maar weer hoe belangrijk een goede nachtrust is. Slaap je ook nog eens aan de rechterkant van het bed? Dan kan het maar zo zijn dat jij chagrijniger bent dan je partner die aan de linkerkant van het bed ligt. Het is ook verstandig om je telefoon beneden te laten liggen… behalve dat je je depressief kan gaan voelen en het slecht is voor je ogen, brengt het nog veel meer problemen met zich mee. Hoe verslavend het ook is om je telefoon mee naar bed te nemen en nog éven door Facebook te scrollen.

Schone lakens
Niets is fijner dan in een schoon bed duiken. Maar het opmaken van het bed wat daaraan vooraf gaat is één van de mindere klusjes in het huishouden volgens veel vrouwen. Gelukkig zijn er een aantal handigheidjes in het leven die het makkelijker maken. Met deze truc krijg je binnen 1 minuut je dekbed in je overtrek. Doe dit wel om de 7 dagen, want dat is echt het maximum aantal dagen tot je je bed weer moet verschonen. Doe je dit niet, dan breidden binnen een mum van tijd de bacteriën zich uit in jouw bed.

Van naakt slapen val je af!
Wát een ontdekking! Lees hier waarom.

[poll id=”625″]

Video’s

Libelle vlogger dokter Rutger geeft 5 tips tegen slapeloosheid:

Te moe voor sex? Liefde- en passievlogger Guusje geeft raad:

Beeld: iStock