PREMIUMTessel Tindert

Tessel: “Het enige wat ontbreekt is een charmante Fransman die me een glas champagne aanbiedt”

Tessel Beeld Libelle
TesselBeeld Libelle

Schoon genoeg had Tessel van Robert's monologen. Daarom besloot ze er even tussenuit te knijpen: met de trein naar Parijs! Wanneer ze op een Frans terrasje neerploft, betrapt ze zichzelf op een spannende fantasie.

RedactieLibelle

Ben ik ooit zo lang alleen in Parijs geweest? Ik kan het me niet herinneren. Ik zou me eenzaam moeten voelen, zo in mijn eentje in deze stad ‘de l’amour’, maar dat doe ik niet. Integendeel, ik vind het heerlijk dat ik helemaal zelf kan bepalen hoe ik mijn dagen en avonden slijt. Door de straten slenteren stelletjes die op elke hoek een selfie nemen waarvoor ze voor enkele momenten een gelukzalige glimlach opzetten die daarna weer bevriest. Ik weet maar al te goed dat zo’n weekendje-weg-samen vaak lang niet zo geweldig uitpakt als je had gehoopt. Ik kan me een reisje met Wim naar Londen herinneren. We kenden elkaar nog maar een paar maanden, wisten nog niet zo goed wat de ander van een citytrip verwachtte en dubden eindeloos over de te bezoeken musea, restaurants, winkels en parken en of we ons moesten verplaatsen per metro, te voet of een Ubertje moesten pakken. Het lastigste was nog wel dat we niet naar elkaar duidelijk maakten wat we wilden, waardoor we in besluiteloosheid bleven hangen. De laatste middag stelde ik ten einde raad voor dat we allebei een paar uurtjes gingen doen waar we zin in hadden. Opgelucht verdween hij naar een boekwinkel en ik naar Harrods.

Gezelschap

Van dat soort getob heb ik in m’n eentje geen last. ’s Morgens werk ik een paar uurtjes, daarna ga ik de stad in. Voor elke dag heb ik een museum gepland en de rest van de uren loop ik mijn neus achterna. In Parijs zijn overal mooie straten, leuke winkels, fijne cafés, heerlijke parken. Natuurlijk ga ik naar Merci, een klein warenhuis vol übercoole spullen. Vooral hun linnen beddengoed is watertandend mooi. Het is uitverkoop en ik sla mijn slag. Ik koop een okergeel linnen laken en een roze pak. Dat is eigenlijk het enige moment dat ik gezelschap mis, iemand die met me meekijkt of dat roze pak niet veel te roze is. Ik stuur een foto naar Sas en Doris: doen? Allebei appen ze meteen terug: doen!

Lingerie

Een paar straten verderop stuit ik op een winkel vol afgeprijsde lingerie; ik koop een donkerblauw en een frivool roze kanten setje - nog steeds prijzig, maar niet meer schandalig duur. En waar kun je nu beter o-la-la-broekjes en behaatjes kopen dan in Parijs? Daarna loop ik Musée Carnavalet in, waar een tentoonstelling is van een van de beste fotografen van de 20e eeuw, André Cartier-Bresson. Vooral in musea vind ik het een zegen om alleen te zijn; ik ben nogal sloom en wil altijd álles bekijken, tot afgrijzen van vrienden of dochters die uren moeten wachten tot ik eindelijk klaar ben.

Fransman

Aan het einde van de dag val ik neer op het terras van café Charlot in de Marais. De zon is door de wolken gebroken en het strijklicht zet de grijze gevels in een gouden gloed. Ik bestel een glas chablis en een omelet. Het enige wat aan mijn geluk ontbreekt is een charmante Fransman die naast me aan een tafeltje zit, met wie ik in gesprek raak en die me een glas champagne aanbiedt. Hij informeert wat er in die tas met dat lingerielogo zit en voordat ik het weet, zoent hij vederlicht mijn lippen en laat ik me meevoeren naar zijn appartement vijf straten verderop waar hij me op een bed gooit, mijn kleren afpelt en me opdraagt de lingerie aan te trekken die ik net hebt gekocht…

Ik schrik op als de omelet en de wijn voor mijn neus worden gezet. Ik spied om me heen. Geen sexy Parijzenaar te bekennen, alleen wat knappe millennials die veel lol met elkaar maken en geen oog hebben voor die stokoude toeriste een paar tafeltjes verderop. Maar dat deert niet, ik heb het reuze naar mijn zin - ook in mijn eentje.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden