Amsterdam Light Festival met korting >

Droomreis met Libelle naar de mooiste Engelse tuinen

Heerlijk wegdromen bij Engelse tuinen en vol nieuwe inspiratie thuiskomen? Ga mee met Libelle’s tuinreis! We bezoeken knusse privétuinen, maar ook bijvoorbeeld de beroemde Sissinghurst Castle Gardens. Een heerlijke reis voor de beginnende én de doorgewinterde tuinier.

Je hoeft echt geen plantenkenner te zijn om op tuinreis te gaan – van tuinen en groen houden is genoeg. Het is heerlijk om het reizen zelf aan een ervaren chauffeur over te laten: geen kaartlezen, niks links rijden en je komt als vanzelf in de allermooiste tuinen van Engeland. Het enige wat je hoeft te doen is genieten van het prachtige glooiende Engelse landschap. Samen met de medereizigers kun je aan het eind van de dag gezellig tafelen of met een glaasje de tuinen van die dag evalueren. Raak je door een tuin geïnspireerd en wil je de naam van een plant of roos weten? Geen punt, de ervaren reisleider weet vrijwel overal antwoord op.

AANBIEDING
Libelle’s tuinreis
4-daagse reis vanaf € 535,- p.p.

Data
In juli, augustus en september zijn de tuinen op hun allermooist. Vertrek op 10 juli, 17 juli, 7 augustus en 17 september.

PROGRAMMA
Dag 1
Vanaf de diverse opstapplaatsen reizen we naar Calais voor een overtocht van anderhalf uur, met gelegenheid om te lunchen, naar Dover. Dan bezoeken we Godinton House & Gardens, waarna we naar het hotel rijden.

Godinton House & Gardens
Een prachtig landgoed met een heel intieme sfeer. Door de verschillende ‘tuinkamers’doet het niet heel groot en weids aan, en de sfeer is zelfs wat eigentijds. Grote kans dat je hier veel ideeën op kunt doen die je naar je eigen tuin kunt vertalen. Ook de moestuinliefhebber komt hier aan z’n trekken. Veel groenten staan in verhoogde bedden die niet eens zo veel plek innemen. Hou je van bomen? Let dan eens op de prachtige esdoorns met roze blad (Acer pseudoplatanus ‘Brilliantissimum’) die voor het schitterende huis staan dat bij het landgoed hoort. Zijn riddersporen je lievelingsbloemen, dan kun je hier ook je hart ophalen, want ze staan er volop. Ook de ommuurde Italiaanse en de rozentuin zijn de moeite waard. Al met al een heerlijke tuin om de reis mee te starten.

Dag 2
Op dag 2 bezoeken we Merriments Gardens; hierna is er gelegenheid om te lunchen in een echte Engelse pub in het historische dorpje Rye, waarna we doorrijden naar Great Dixter.

Merriments Gardens
Voor de plantenliefhebber is Merriments Gardens een must. In veel tuinen ligt de nadruk op vaste planten, maar in deze tuin zijn er ook onverwachte combinaties met een- en tweejarigen planten gemaakt. Voor liefhebbers van siergrassen valt er eveneens veel te genieten. De tuin oogt heel natuurlijk en past perfect in de trend van het huidige tuinieren. Lopend over de informele graspaden geniet je van de mooiste bloeiende borders. Wil je een mooie herinnering aan deze tuin mee naar huis nemen? Breng dan een bezoekje aan het grote tuincentrum van Merriments, waar veel bijzondere planten te vinden zijn.

Great Dixter
Great Dixter wordt terecht ‘de mooiste tuin van de wereld’ genoemd. In de zomer, als hier de dahlia’s en borders in volle bloei staan, krijg je een goeie indruk van tuinieren op het allerhoogste niveau. Bijzonder zijn de subtropische planten die je zelden zo mooi en zo natuurlijk tegenkomt als hier. Een bezoek aan Great Dixter kan ervoor zorgen dat je anders over tuinieren gaat denken en in je eigen tuin veel meer gaat durven. Uniek is de ‘long border’ naar ontwerp van Christopher Lloyd. In deze border zie je dat je prima verschillende soorten beplanting zoals bollen, heesters en bomen met elkaar kunt mixen. Voor de liefhebbers is er gelegenheid om het bijbehorende huis uit de 14e eeuw te bezoeken. Het is een belevenis om te zien hoe Christopher Lloyd, bekend om zijn vele publicaties over tuinieren, heeft gewoond.

Dag 3
Op dag 3 rijden we naar Sissinghurst Castle Garden en daarna naar het charmante stadje Tenderen, waar we gaan lunchen en leuke winkeltjes bezoeken; na de middag bezoeken we Goodnestone Park.

Sissinghurst Castle Garden
Sissinghurst Castle Garden staat op de lijst met tuinen die elke tuinier gezien moet hebben. Vita Sackville-West en haar echtgenoot ontwierpen de tuinen in de jaren dertig van de vorige eeuw en de tijdloze aanleg is nog steeds adembenemend. De gebouwen op het landgoed werden door de eigenaars gerestaureerd; de toren, met daarin de werkkamer en bibliotheek van Vita, kun je bezoeken. De tuin heeft ‘kamers’ met een romantisch tintje, maar er zijn ook gedeelten die stoer en heel natuurlijk overkomen. Wereldberoemd is de witte tuin, nog steeds een fenomeen, die veel tuineigenaars heeft geïnspireerd om ook een border in één tint aan te leggen. Maar er is nog veel meer, zoals een oranjegele border in de cottagetuin, een rozentuin en borders met vaste planten. Loop vooral ook over de gemaaide graspaden, waarlangs wilde bloemen en grassen hun gang mogen gaan.

Goodnestone Park
Het eeuwenoude landgoed Goodnestone Park heeft heerlijke tuinen om in te dwalen en te genieten van de mooiste vergezichten. Hier liggen de voetsporen van de beroemde Engelse schrijfster Jane Austen, want als familielid van de eigenaars kwam ze graag Goodnestone Park bezoeken. Heb je genoten van de tv-serie Downton Abbey, dan is dit een heerlijke kennismaking met een typisch Engels landgoed, waar je onder het genot van een klassieke Engelse tea de sfeer van de serie kunt opsnuiven.

Dag 4
Op dag 4 starten we in Timbers, een privétuin, waarna we voor de terugreis weer naar Dover gaan. Aan boord is wederom gelegenheid om te lunchen. Vanaf Calais rijden we langs alle opstapplaatsen.

Timbers
We starten de dag met een bezoekje aan Timbers, een fraaie privétuin aan de rand van het dorp. In de tuin vind je plantenborders met verrassende combinaties. Het golvende landschap waarbij de tuin naadloos overgaat in wilde bloemenweiden is indrukwekkend. Leuk extraatje: de tuineigenaar is aanwezig en graag bereid om op al je vragen antwoord te geven.

Prijs
€ 535,- p.p. Je verblijft in een 2-persoonskamer (toeslag eenpersoonskamer € 105,-).

Vertrektijden
* Opstappen in Amersfoort 8.00 uur, Utrecht Lunetten 8.45 uur, Breda Prinsenbeek 10.00 uur, Gent 11.30 uur. Daarna gaat de reis naar Calais.

Inbegrepen
* Vervoer per luxe touringcar met airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.
* Begeleiding gedurende de reis door de ervaren reisleider en tuinboekenschrijfster Hanneke van Dijk.
* P&O Ferries Calais-Dover v.v.
* 3 overnachtingen incl. ontbijt en diner in het comfortabele viersterren Tudor Park Hotel in Maidstone. De kamers hebben een eigen badkamer, toilet en tv en er is een fitnessruimte en zwembad.
* Programmaboekjes bij vertrek.

Niet inbegrepen
* Kosten van de entrées voor de tuinen. Een bezoek kan oplopen tot circa € 70,- inclusief koffie/thee.
* Kosten overige lunches, koffie/thee.
* Uitgaven van persoonlijke aard.
* Kosten van eventuele verzekeringen.

Informatie en reserveringen
Via www.gardentours.nl/libelle, bel met Garden Tours 088-0071300 of mail naar info@gardentours.nl.

LEES OOK:

BEKIJK OOK: Libelle TV tuinvlogger Loes: “Zo houd je verse kruiden goed!”

[sm-video-embed][/sm-video-embed]

Tekst: Loes Langendijk. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien