Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dit zijn dé tips voor een kindvriendelijke tuin

Heerlijk: een tuin waar jij lekker in het zonnetje zit, de (klein)kinderen lekker kunnen spelen en er met z’n allen gegeten kan worden aan de tuintafel. De tuinwinkel van bol.com heeft alles voor een gezellige kindvriendelijke tuin.

Advertentie
Libelle samen met bol.com

Samen met de Libelle-styliste hebben wij een paar handige tips op een rij gezet. Zo kunnen jij én de (klein)kinderen deze zomer genieten van een heerlijke tuin.

Plezier voor iedereen
In een gezinstuin draait het om de balans: een fijn terras met een tuinset, maar ook een gazon waar geravot kan worden. Mooie sierverlichting erbij en
je kunt tot laat in de tuin blijven.

Pas op met planten
Natuurlijk let je op je kinderen als ze in de tuin bezig zijn, maar ze zijn vliegensvlug. Vooral kleinere kinderen stoppen snel dingen in hun mond. Een beetje aarde kan niet zo heel veel kwaad, maar sommige planten zijn giftig. Hou hier rekening mee als je je tuin inricht. Wat kinderen wel leuk vinden (en die niet gevaarlijk zijn): vlinders! Er zijn heel wat planten die vlinders aantrekken.

bol2

Ook even zonder zon
Schaduw nodig? Zet een pergola of frame in de tuin en laat dit begroeien met een druif, een kiwiplant of blauwe regen. Een doek ertussen spannen kan natuurlijk ook. Beschermt goed en ziet er ook nog eens heel gezellig uit.

Lekker zwieren en zwaaien
Met een schommel in de tuin maak je elk kind blij. Maar niet alle schommels zijn even charmant om te zien. Kies daarom eens voor een basic schommel die je vastmaakt aan een balk overdwars. Door de hengels en balken te versieren met nepbloemen(slingers), krijgt de schommel toch nog iets gezelligs. Of wat dacht je van een schommelbank? Ook heerlijk om een boekje in te lezen.

Kunst aan de schutting
Heb je een mooie schutting? Koop dan een mooie, grote lijst en verf de binnenkant zwart met krijtverf. Terwijl jij zit te genieten van een kopje thee met een tijdschrift, vermaken de kids zich urenlang met krijten.

Genoeg inspiratie gekregen om je tuin kindvriendelijk te maken? De tuinwinkel van Bol.com helpt je graag verder!

Bol.com logo

Femke: “Ik neem me subiet voor om vanaf morgen de boel de boel te laten”

huishouden

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week is ze geïrriteerd over haar rol in het huishouden.

“Zullen we elkaar vertellen waar we goed in zijn?” We oefenen het al een tijdje, maar Nathan blijft het moeilijk vinden om zijn sterke punten op te sommen. Nu begint hij er zelf mee. “Ik ben goed in verhalen vertellen. Ik ben goed in lego bouwen. Ik ken alle automerken.” Hij gaat verbazingwekkend snel, deze avond. “Nu jij”, zegt hij plotseling. Mijn gedachten

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien