Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dit zijn dé tips voor een kindvriendelijke tuin

Heerlijk: een tuin waar jij lekker in het zonnetje zit, de (klein)kinderen lekker kunnen spelen en er met z’n allen gegeten kan worden aan de tuintafel. De tuinwinkel van bol.com heeft alles voor een gezellige kindvriendelijke tuin.

Advertentie
Libelle samen met bol.com

Samen met de Libelle-styliste hebben wij een paar handige tips op een rij gezet. Zo kunnen jij én de (klein)kinderen deze zomer genieten van een heerlijke tuin.

Plezier voor iedereen
In een gezinstuin draait het om de balans: een fijn terras met een tuinset, maar ook een gazon waar geravot kan worden. Mooie sierverlichting erbij en
je kunt tot laat in de tuin blijven.

Pas op met planten
Natuurlijk let je op je kinderen als ze in de tuin bezig zijn, maar ze zijn vliegensvlug. Vooral kleinere kinderen stoppen snel dingen in hun mond. Een beetje aarde kan niet zo heel veel kwaad, maar sommige planten zijn giftig. Hou hier rekening mee als je je tuin inricht. Wat kinderen wel leuk vinden (en die niet gevaarlijk zijn): vlinders! Er zijn heel wat planten die vlinders aantrekken.

bol2

Ook even zonder zon
Schaduw nodig? Zet een pergola of frame in de tuin en laat dit begroeien met een druif, een kiwiplant of blauwe regen. Een doek ertussen spannen kan natuurlijk ook. Beschermt goed en ziet er ook nog eens heel gezellig uit.

Lekker zwieren en zwaaien
Met een schommel in de tuin maak je elk kind blij. Maar niet alle schommels zijn even charmant om te zien. Kies daarom eens voor een basic schommel die je vastmaakt aan een balk overdwars. Door de hengels en balken te versieren met nepbloemen(slingers), krijgt de schommel toch nog iets gezelligs. Of wat dacht je van een schommelbank? Ook heerlijk om een boekje in te lezen.

Kunst aan de schutting
Heb je een mooie schutting? Koop dan een mooie, grote lijst en verf de binnenkant zwart met krijtverf. Terwijl jij zit te genieten van een kopje thee met een tijdschrift, vermaken de kids zich urenlang met krijten.

Genoeg inspiratie gekregen om je tuin kindvriendelijk te maken? De tuinwinkel van Bol.com helpt je graag verder!

Bol.com logo

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien