Mock up frame in bedroom interior, marine room with sea decor and furniture, Coastal style, 3d render Beeld Getty Images/iStockphoto
Mock up frame in bedroom interior, marine room with sea decor and furniture, Coastal style, 3d renderBeeld Getty Images/iStockphoto

Déze 7 planten zijn perfect voor in de slaapkamer

Een plant in de slaapkamer is een goed idee voor wat extra frisse lucht tijdens je schoonheidsslaapje. Natuurlijk staat het ook nog eens gezellig, maar welke planten overleven in een donkere ruimte?

Anne-Flore MullerGetty Images/iStockphoto

Een plant is een simpele manier om je slaapvertrek net wat gezonder te maken, terwijl je de ruimte ook nog eens een leuker uiterlijk geeft. Libelle zocht uit welke planten je het beste in je slaapkamer kunt neerzetten.

Dracaena

Deze plant is uitermate geschikt om in slaapkamers neer te zetten, aangezien de dracaena geen direct zonlicht kan verdragen. Zacht daglicht door een vitrage overleeft de plant wel. De groene vriend heeft een statig uiterlijk en kan een eyecatcher in je slaapkamer zijn.

Sansevieria

Ook deze plant kun je zonder zorgen in je slaapvertrek plaatsen. Want de sansevieria bloeit het beste op een donkere plek, en behoeft weinig zorg. Ideaal wanneer je niet écht goed bent in het onderhouden van je planten binnenshuis, maar wel houdt van de rustgevende uitstraling ervan.

Cactus

Nog zo'n voorbeeld van een plant die perfect tot wasdom komt in een donkere slaapkamer. Een cactus heeft natuurlijk sowieso weinig aandacht nodig en staat erom bekend felle zon te kunnen verdragen, maar in de schaduw bloeit de plant eigenlijk het beste. Zet hem dus gezellig in een hoekje in je slaapkamer neer, en je hebt er haast geen omkijken naar. Mocht-ie naar verloop van tijd bruin worden, dan kun je dit doen.

Lepelplant

Deze plant krijgt mooie bloemen, maar heeft daarvoor weinig zonlicht of zorg nodig. De bloemen zijn wit en lepelvormig. De lepelplant gedijt ook het beste in een donkere ruimte, zoals een slaapkamer.

Kamerpalm

De kamerpalm kun je ook gemakkelijk in je slaapvertrek neerzetten. Het is een vrij grote plant, die ideaal is voor ruimere slaapkamers met hoge plafonds. De kamerpalm heeft weinig zorg nodig en heeft, net als eerdergenoemde groene vrienden, geen zonlicht nodig.

Philodendron

Een hippe plant, die haar oorsprong in de jungle heeft. Doordat de plant in de schaduw van andere omliggende planten en bomen leeft, is hij gewend weinig zonlicht te krijgen. Je kunt de philodendron dus prima in je slaapkamer plaatsen. Zelfs als je slaapkamer geen ramen heeft.

Munt

Wanneer je een muntplantje in je slaapkamer neerzet, sla je twee vliegen in één klap. Allereerst maak je het jezelf gemakkelijk, aangezien de plant nauwelijks aandacht en licht nodig heeft. Daarnaast geeft munt ook nog eens een heerlijke geur af, waardoor je slaapvertrek lekker ruikt. Dat is toch fijn wakker worden?

Wil je ook meer groen in je badkamer, maar weet je niet welke planten het daar goed doen? Plantenkenner Avalon tipt de ideale badkamerplanten.

Bron: Eigen huis & tuin

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden