null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Déze herfstbloeiers laten jouw tuin in het najaar stralen

Het najaar is ingezet en de eerst zo kleurrijke tuinen verliezen hun pracht. Maar is dit wel nodig? Met deze herfstbloeiers gaat het feest nog door als de temperaturen allang zijn gedaald.

Want het najaar brengt mooie herfstkleuren, maar kan zo ook nog vrolijke, felle kleuren laten zien.

1. Azuurblauwe salie (Salvia uliginonsa)

Deze plant is niet alleen handig om in de tuin te hebben staan voor de koudere dagen, het is ook nog eens een echte blikvanger. De azuurblauwe blaadjes bloeien maandenlang en zorgen voor een zee aan kleur in je tuin.

null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

2. Leliegras (Liriope Muscari)

Letterlijk vertaald betekent ‘liriope muscari’ het leliegras dat op blauwe druifjes lijkt. Daar heeft deze plant zeker iets van weg! Het grote verschil is de bloeitijd: leliegras begint pas met bloeien aan het einde van de zomer en voorziet je tuin de hele herfst van kleur.

null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

3. Pampasgras (Cortaderia selloana)

Het populaire Pampasgras is tegenwoordig in bijna ieder huis te vinden. Maar wist je dat deze plant zelfs nu nog ook prima gedijt in de buitenlucht? Ondanks de subtropische oorsprong kan deze plant prima tegen een stootje. De witte pluimen zijn op hun mooist in het najaar en bloeien tot diep in de herfst. Perfect voor zachtheid en beweging in de tuin.

null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

4. Chrysanten (Chrysanthemum)

Ondanks het oubollige karakter, kunnen chrysanten wel degelijk je tuin laten stralen. Deze vaak rood- of geelkleurige bloemen bloeien nog lang en breed door, als de rest van de tuin al in winterslaap is. Je vindt de chrysant in verschillende varianten en allemaal zijn ze even volhardend. Wél af en toe even de dode bloemen verwijderen, zo heb je er het langst plezier van.

null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

5. IJzerhard (Verbena bonariensis)

De naam van deze plant zegt het al: deze is goed gepantserd. Hoewel deze plant in de winter wel wat hulp kan gebruiken, is het een plaatje in de herfst. Aan het begin van de zomer begint deze violetkleurige bloem al te bloeien en dit houdt hij tot diep in de herfst vol. Een mooie hoge groeier, die een natuurlijke en ruige draai aan de tuin geeft.

null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Wil je meer te weten komen over bloemen laten bloeien in de winter of herfst? Tuinvlogger Loes geeft in onderstaande video nog allerlei handige tips voor een tuin vol herfstbloemen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden