Bloomon Adventkrans Beeld Bloomon
Bloomon AdventkransBeeld Bloomon

Dit spektakelstuk van Bloomon voor op je kersttafel maak je helemaal zelf

Kerst staat voor deur wat betekent dat de voorbereidingen vast al in volle gang zijn. De kerstboom staat misschien al, en je hebt wellicht al wat lichtjes in je huis hangen. Vaak rest je nog maar één ding en dat is: het decoreren van de tafel. En daar helpen we je graag mee!

RedactieBloomon

Of het nu voor een kerstontbijt, -lunch of -diner is, een mooi gedekte tafel met kerst geeft net dat beetje extra. En met deze do it yourself van Bloomon steel je de show!

Wat heb je nodig

⦁ Stro krans

⦁ 4 kandelaars

⦁ 4 kaarsen

⦁ Wikkeldraad of rustic wire

⦁ Groen voor de basis zoals Pinus, Nobilis, Mimosa ‘zilver’ en Phlebodium

⦁ Siertakken en stengels zoals Ilex, gedroogde Scabiosa, Leucodendron, Cordyline blad

Benodigdheden Beeld Bloomon
BenodigdhedenBeeld Bloomon

Zo maak je het:

Bereid de krans voor. Neem de strokrans als basis en wikkel de wikkeldraad met twists om de krans en draai deze vast. Bepaal vervolgens waar de vier kandelaars komen en bevestig ze stevig.

Werkwijze Beeld Bloomon
WerkwijzeBeeld Bloomon

Creëer een basis van groen. Sorteer de verschillende soorten groen en zorg dat de stelen aan de onderkant kaal zijn, ongeveer 3 cm. De lengte van het groe kan verschillen, waardoor er later een speels effect ontstaat. Plaats vervolgens de groensoorten per groep en overlap de stelen tegen de klok in dakpansgewijs op de krans en bind de wikkeldraad rond de kale stukjes stengel om ze vast te zetten. Je kunt de wikkeldraad heel laten, met een rol ernaast. Zorg ervoor dat de onderkant van de krans vrij blijft zodat de krans stabiel blijft.

Werkwijze Beeld Bloomon
WerkwijzeBeeld Bloomon
Werkwijze Beeld Bloomon
WerkwijzeBeeld Bloomon

De finishing touch. Nu de basis klaar is, begint het leuke gedeelte: decoreren! Geef je krans extra dynamiek door stelen zoals de Ilex tak en de gedroogde Scabiosa rechtop in de krans te steken. Maak met een pen of spies een gaatje in de krans om de stelen rechtop in de krans te zetten. Zorg ervoor dat u deze stelen niet plaatst waar de kaarsen branden, zodat de materialen geen vlam kunnen vatten.

Werkwijze Beeld Bloomon
WerkwijzeBeeld Bloomon
Werkwijze Beeld Bloomon
WerkwijzeBeeld Bloomon

Bron: Bloomon

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden