null Beeld

PREMIUM

Plant nu bosui, oogst in de herfst (en meer tuintips)

Groenexpert Monique van Wegen geeft elke week tips voor (moes)tuin, terras & balkon.

Monique van Wegen
null Beeld

Uitjes erin

Plant nu nog bosuitjes. Die kunnen dan al in de herfst en winter worden geoogst.

null Beeld

Alles in één

Heggenscharen, stokzagen, grasmaaiers en bladblazers van Gardena werken op dezelfde Power for All-accu. Draadloos en zonder uitstoot van schadelijke gassen. Ontvang t/m 31 oktober een gratis accu bij aankoop van Gardena 18V-gereedschap.
Gardena accugereedschap v.a. € 70,99 (gardena.com)

null Beeld

Magisch

Op verschillende plekken in het land nemen boswachters en gidsen je mee voor een avondwandeling in het schijnsel van de volle maan. Met een beetje geluk zijn bosuilen of andere nachtdieren te horen.
staatsbosbeheer.nl

null Beeld

Wind mee

Voortaan weet je altijd uit welke hoek hij waait.
Stalen windvaan met bij € 69,95 (allewindwijzers.nl)

null Beeld
null Beeld

Laatste ronde

De bloeiende klimop is voor bijen en hommels een van de laatste kansen om nectar te verzamelen voor de winter. Wacht daarom nog even met snoeien.

null Beeld

3x nazomeren

  1. Kijken, proeven, ruiken en genieten op de jaarlijkse oogstfair op kwekerij De Boschhoeve. 10 september, boschhoeve.nl
  2. Op de Tuindagen en Plantenbeurs bij Kasteel Hex kun je terecht voor bijzondere planten en advies van kwekers. 10 en 11 september, hex.be
  3. De Tuindagen in het Park van Beervelde zijn een schatkamer voor plantenliefhebbers. 7, 8 en 9 oktober, parkvanbeervelde.be
null Beeld

Extraatje

Knip leeggeoogste boonranken af en werk de wortels door de grond. Die zorgen voor extra stikstof in de bodem, goed voor gewassen die daarna op die plek komen.

null Beeld

Verboden te vissen

Vissen in de tuinvijver zijn een makkelijke prooi voor jonge reigers die het nest hebben verlaten. Span een net over de vijver of maak schuilplaatsen met drijfplanten zoals waterlelies.

null Beeld

Opvullers

Een lege plek in de schaduwborder is perfect voor varens. Ze sterven helemaal af in de winter, maar komen in de lente als herboren uit de grond met fris nieuw blad.

Fotografie: Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden