Single mannen Beeld Getty Images
Single mannenBeeld Getty Images

Daar zit een luchtje aan: vrouwen ruiken het verschil tussen single en bezette mannen

Ben je een vrijgezelle, heteroseksuele vrouw? Dan kan het best lastig zijn om een leuke, single man aan de haak te slaan. Want hoe weet je welke mannen vrijgezel zijn als je in de kroeg staat? Nou, door ze te ruiken!

Flair - Merel DuitGetty Images

Huh, wat? Ja, uit onderzoek blijkt dat vrouwen het verschil kunnen ruiken tussen vrijgezelle en bezette mannen. Hoe zit dat?

Een neus voor single mannen

Het heeft te maken met evolutie. Voortplanting is altijd heel belangrijk geweest en vrouwen moesten daarom een ‘neus’ hebben voor geschikte mannen. Zo konden ze namelijk mannen die al bezet waren en eventueel al kinderen hadden, ontwijken. Feromonen, de geuren die wij uitscheiden door onze hormonen, spelen een belangrijke rol bij de zoektocht naar een partner en aantrekkelijkheid.

Daar zit een luchtje aan

Onderzoekers van de Australische Macquarie University besloten onderzoek te doen om te kijken of vrouwen daadwerkelijk het verschil kunnen ruiken tussen vrijgezelle en bezette mannen. Ze lieten heteroseksuele vrouwen aan t-shirts van verschillende mannen ruiken. Deze shirts waren 24 uur lang door de mannen gedragen en waren dus bezweet.

De vrouwen in het onderzoek bleken inderdaad te kunnen ruiken of een man single was, omdat de t-shirts van de vrijgezellen sterker roken dan van de mannen in een relatie.

Dus ben je op zoek naar een single man? Ga dan eens dichtbij een man staan en ruik heel subtiel aan zijn shirt. Als je durft!

Bron: NYPost

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden