De 8 meest ongemakkelijke en hilarische ‘Koffietijd’-momenten Beeld Nick van Ormondt
De 8 meest ongemakkelijke en hilarische ‘Koffietijd’-momentenBeeld Nick van Ormondt

De 8 meest ongemakkelijke en hilarische ‘Koffietijd’-momenten

Ons vaste tv-anker in de ochtend valt weg nu Koffietijd na deze week op het Hilversumse beeldbuiskerkhof ligt. Gelukkig kunnen we altijd nog oude, vertrouwde tijden herleven met deze héérlijk ongemakkelijke, hilarische fragmenten van Loretta Schrijver en haar collega’s.

Veronica Superguide - Robin HeerkensNick van Ormondt

1. Gerard Joling gaat de mist in

Als je playbackt, zorg er dan tenminste voor dat je bandje goed is. Bij Gerard Joling ging dat helemaal mis toen-ie tijdens een speciale Valentijnsdag-uitzending een moppie kwam ‘zingen’ en er gekke haperingen op de band stonden. Hij probeerde het - professioneel dat-ie is - op te lossen door net te doen alsof-ie moest hoesten, maar om hem heen lag iedereen nog net niet op de grond van het lachen.

De mannen van VI konden het ook wel waarderen, die misser van hun vriend van de show Geer:

2. Emile Ratelband faalt

Vraag niet waarom, maar het leek positiviteitsgoeroe Emilie Ratelband een goed plan om door een deur heen te rennen in Koffietijd. Hoeveel kracht hij ook verzamelde en hoe hevig-ie ook zat te puffen: het lukte maar niet. Het was ontzettend pijnlijk en een tikkie triest om te zien dat hij het toch bleef proberen. “Oeh... nou, stop er nu maar weer mee!”, zei een geschrokken Loretta al na de tweede gefaalde poging, maar Emile rende nog even door.

3. Pernille maakt een powermove

Pernille La Lau ontpopte zich tot een absolute bazin toen ze tijdens een geinig bedoelde challenge op een eenwieler ging zitten. En dat werd er ook nog van haar verwacht dat ze dat al gitaarspelend en hoelahoepend zou doen. Iedereen dacht natuurlijk: die gaat vallen. Plottwist: ze bleek het goed te kunnen! En dat was toch best hilarisch.

4. ‘Graftak!’

Loretta schrok zich rot toen er drie Ciske de Rat-acteurs in de studio zaten om te praten over de repetities voor de gelijknamige musical. Met name één van hen, Sem, liet nogal van zich horen. Hij mocht een stuk tekst voordragen en besloot te kiezen voor een keiharde “graftak!” - en daar was Loretta duidelijk niet op voorbereid.

5. Mannen op de trilplaat

Marc-Marie Huijbregts en Patrick Martens op een trilplaat. Moeten we meer zeggen? Nee. Het was pure, ongecontroleerde chaos in de Koffietijd-studio.

6. ‘VI’ zet ‘Koffietijd’ op stelten

Ongemakkelijk en ordinair: de mannen van Vandaag Inside zaten jaren geleden met zijn drieën bij Koffietijd. Johan Derksens grote vriendin Loretta was er niet, dus hij moest het met Pernille en Quinty doen. “Als ik had geweten dat ik vanochtend opgezadeld werd met twee van die lelijke spoken, was ik niet gekomen.” En dat was nog niet eens het hoogtepunt. Op een gegeven moment trok Loretta in een vooraf opgenomen filmpje een kartonnen versie van zichzelf tevoorschijn, als cadeau voor Johan.

7. Pernille en de verkeerde Diggy Dex

Het zal je maar gebeuren als talkshowpresentator, dat je twee gasten door elkaar haalt. Het overkwam Pernille bij rapper Diggy Dex. Later legde ze bij DWDD uit hoe dit kon gebeuren, maar het ongemakkelijke kwaad was al geschied.

8. Loretta vraagt per ongeluk iets héél intiems

“Hoe slaag je erin om het touren dertig jaar lang vol te houden?” was een prima vraag geweest voor de Britse a capella-formatie The Flying Pickets. Loretta slaagde er echter niet in om die vraag correct te vertalen: ‘How can you keep it up after thirty years together?’ Zo vroeg ze per ongeluk of het gereedschap van één van de zangers het eigenlijk nog wel doet, na dertig jaar. Gotta love Loretta!

Bron: Veronica Superguide

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden