Kijkers vallen over opmerking in ‘Ik Vertrek’: ‘Wat kun je verwachten van een vrouw?’ Beeld AVROTROS
Kijkers vallen over opmerking in ‘Ik Vertrek’: ‘Wat kun je verwachten van een vrouw?’Beeld AVROTROS

Kijkers vallen over opmerking in ‘Ik vertrek’: ‘Wat kun je verwachten van een vrouw?’

In deze uitzending van Ik vertrek maken we kennis met Manuel en Nicole, die het veilige Nederland verlaten voor een groot project op Bonaire. Uiteraard moeten de twee, zoals veel Ik vertrek-koppels, dealen met flink wat tegenslagen. Toch zijn kijkers vooral bezig met iets anders: de opmerkingen van Manuel over zijn vrouw.

Veronica Magazine - Lise KnippingAVROTROS

Dit artikel is afkomstig uit Veronica Superguide. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de tijdschriften op Libelle. Daar lees je hier meer over.

In deze aflevering krijgen we een kijkje in de verhuizing van Manuel en Nicole. Ze verkassen naar Bonaire om een bed & breakfast te beginnen. Een behoorlijke klus. Zeker omdat Manuel door een verschrikkelijk ongeluk hersenbeschadiging opliep. Dat maakt het project er niet makkelijker op. En het stel wordt ook nog eens meerdere keren geconfronteerd met tegenslagen.

Bingo!

Gelukkig willen de twee er vol voor gaan. Maar daar komt nog best wat bij kijken. De Ik vertrek-bingokaart kan er weer bij worden gepakt, want zoals vaak het geval is, is ook hier sprake van een kibbelend stel, een budget dat alsmaar verhoogd wordt en bouwlui die niet komen opdagen. Nee, onder de bloedhete zon van Bonaire lijkt niet alles vlekkeloos te verlopen. En Manuel weet nog een extra minpuntje te noemen.

‘Wat kun je verwachten van een vrouw?’

“We willen het allebei graag”, zegt Manuel, als het allemaal even lijkt tegen te zitten en zijn vrouw druk bezig is met het halen van grind. “Natuurlijk is er af en toe wat irritatie. Dan moet ik iets zes keer uitleggen, maar dat is niet anders. Bouwtechnisch, tja. Wat kun je verwachten van een vrouw? Van een kapster? Ze wil het graag en ze doet het graag, dus dat is al heel positief.”

“Qua kracht en zo is het wat minder en moet ik wat meer opbeuren”, vertelt hij tijdens het klussen. “Ik moet ook alles twee keer uitleggen. Ja, dat snap je toch. Als ze mij het kappersvak moest leren, zou ze het mij ook een paar keer moeten uitleggen.”

‘De middeleeuwen aan de lijn!’

Die opmerking gaat er bij veel kijkers niet in. Op Twitter spreken fans van het programma zich uit over de ‘lompe’ uitspraken van Manuel. ‘Zo hé. Die durft!’ schrijft een kijker. ‘Manuel! Telefoon! De middeleeuwen aan de lijn!’ schrijft een ander. De kijkers zijn kortom not amused met de opmerking, vooral omdat ze vinden dat Nicole hartstikke goed haar best doet voor haar grote droom.

In het volgende deel van Ik vertrek met Manuel en Nicole, zien we hoe het de twee dan vergaat op Bonaire. Die uitzending is op donderdag 9 februari rond 21.30 uur te zien op NPO 1.

Je las een artikel van Veronica Superguide: jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden