Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dit is écht onvoorwaardelijke liefde

‘CoPilots’ is een korte film over de onvoorwaardelijke liefde tussen Daniel en Margaret. De alzheimer van Daniel komt niet tussen hen in te staan door de krachtige herinneringen die ze aan elkaar hebben.  

In CoPilots heeft Daniel alzheimer en loopt ’s nachts verdwaasd in het rond, hij herkent Margaret niet meer en reageert boos op haar verzoek om mee naar huis te gaan. Als ze thuis zijn vouwt Margaret een vliegtuigje van papier, ze denkt terug aan hoe ze Daniel heeft leren kennen. Als Daniel het vliegtuigje vindt komen er herinneringen terug.

Advertentie

Alzheimer
Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, alzheimer is een van de ruim 50 ziektes die onder deze verzamelnaam vallen. Deze ziekte kenmerkt zich in het begin met name door geheugenstoornissen, later worden ook de gebieden van taal en denken aangetast. En uiteindelijk kan het zelfs leiden tot veranderingen in karakter en gedrag. Bij vrouwen is de kans groter op dementie dan bij mannen. Oorzaken van dementie zijn ouderdom, erfelijke factoren en bepaalde leefstijlgewoonten zoals roken.

Still Alice 
Een andere film over dit onderwerp, Still Alice, vertelt het verhaal van een jonge professor met drie opgegroeide kinderen. Wanneer ze steeds vergeetachtiger wordt en soms ineens verdwaalt laat ze zich onderzoeken, waarna er alzheimer wordt geconstateerd. Alice en haar familie worden door de diagnose steeds closer en ze vechten tegen de ziekte. Still Alice draait op dit moment in de bioscoop.

Bekijk de trailer van Still Alice:

 

– Hoe leg je eigenlijk uit wat liefde is? Deze kinderen weten het heel goed! Bekijk hier de video.
– Ras, religie, huidskleur of handicap maken in de liefde geen verschil. Deze video laat dat op een mooie manier zien. 

Bron: Alzheimer Nederland. Video’s: Jubilee Project, YouTube

 

 

 

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien