Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Interview met Tessa de Loo

Verrassend, een hond als hoofdpersoon.
“Na mijn verhuizing naar Portugal kreeg ik een hond cadeau. Ik noemde hem Daan. Vanaf de eerste dag hadden we een hechte band. Twee jaar geleden is hij tot mijn grote verdriet overleden. Ik kreeg sterk de behoefte om hem weer tot leven te wekken. Dat heb ik gedaan in mijn nieuwe boek. Het is een non-fictief verhaal geworden over ons leven in Portugal.”

Je hebt verschillende prijzen gewonnen. Op welke ben je het meest trots?
“Op de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek die ik kreeg voor De tweeling. Je schrijft uiteindelijk voor het publiek. De andere prijzen heb ik ook een leuk plekje gegeven, maar je vindt ze niet in een glazen vitrinekast in het midden van de woonkamer.”

Advertentie

De Tweeling is verfilmd. Isabelle komt in 2011 ook in de bioscoop. Welk boek zou je nog graag op het grote scherm terugzien?
“Daar heb ik er eigenlijk drie voor in gedachten, namelijk Harlekino, Meander en De meisjes van de suikerwerkfabriek. Dit zijn stuk voor stuk ideale verhalen om te verfilmen. Dat laatste boek had al verfilmd kunnen zijn, maar destijds heb ik bedankt voor de eer. Ik zat op mijn debutantentroontje en was bang dat het verhaal verkeerd over zou komen. Achteraf jammer.”

Ben je al met een nieuw verhaal bezig?
“Eerst neem ik een adempauze, maar er borrelen allerlei ideeën. Een wereld creëren en daarin personages tot leven wekken, vind ik heerlijk. Zo wil ik een psychologische thriller schrijven over een ghostwriter. Literair in dubbele zin. Maar ik zeg altijd: ‘Je moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is.’ Pas als het verhaal helemaal in mijn hoofd zit, zet ik het op papier!”

Daan – Een Portugees op voetkussentjes van fluweel
Tessa krijgt van een vriend een hond als kerstcadeau. Als Daan overlijdt, zet ze hun avonturen op papier. Zoals de verliefdheid van Daan waarbij zijn vlinders haar tot waarzin dreven. En de angsten die ze deelden toen het bezoek aan de dierenarts naderde. Ze kletsten woordeloos over het bestaan van een God en de mensen die ze leerden kennen. En door hun gezamenlijke wandelingen maak je kennis met de prachtige natuur die Portugal rijk is.

winnen

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien