Mart Visser tas met korting, klik hier

Dit zegt je sterrenbeeld over jou als moeder

Het moederschap kost de een meer moeite en energie dan de ander. Verschillende factoren zoals de hulp van je partner, of je kindje doorslaapt en goed eet spelen daar een rol in. Ook jouw karaktereigenschappen en sterrenbeeld bepalen mee hoe jij het moederschap invult. Herken jij je sterke en zwakke kanten en wat er over jouw sterrenbeeld wordt gezegd?

RAM
Omdat de ram alles op haar compleet eigen wijze doet, grijp je het ouderschap met twee handen aan druk je er je eigen stempel op. De ram wordt beïnvloed door Mars en benadert nagenoeg alles in het leven als een strijd. Aandachtig en klaar om te winnen. Er schuilt een diva in iedere vrouwelijke ram en jouw zelfverzekerdheid laat je nooit in de steek.
De ram is een van de meest egocentrische sterrenbeelden en je bent gewend jouw behoeftes voorrang te geven. De behoeften van anderen boven jouw behoeften te plaatsen is best een ding. En dan ook nog eens als de ander zo klein is? Geef het wat tijd. Hoeveel je ook van je kleintje houdt, één ding is duidelijk: jullie zijn en blijven twee aparte personen. Soms zul je je daar schuldig over voelen, maar verder is het gelukkig een gezonde benadering. Je verwacht veel zelfstandigheid van jouw kroost en bent daarvoor het perfecte rolmodel. Je leert je kinderen dat het leven er is om te leren en doelen te behalen.

 • Sterke kanten als moeder: zelfverzekerdheid, zelfkennis en daadkracht
 • Zwakke(re) kanten als moeder: competitief, ijdel en egocentrisch

STIER
Moeder Stier heeft twee kanten. Aan de ene kant ben je zakelijk, aan de andere kant feestelijk. Er zijn momenten waarop jij de touwtjes ontzettend goed in handen hebt. De stier is selectief in haar trouw en heeft dan ook standvastige standpunten en wijkt niet zomaar van haar standaard af. Achter haar sterke gezicht zit een godin die met beide voeten op de grond staat. Jij bent de moeder die haar kinderen alle dagen van de week overal naar toe sleurt, maar daarnaast ben je ook die moeder die er geen moeite mee heeft om haar zoon op een mini bike te laten rijden als hij 11 jaar is. Sparen en wijs investeren is iets waar de stier in uitblinkt. Steek jij minimaal 18 jaar in de opvoeding van jouw kroost, dan wil je daar ook waardering voor! Je voedt je kinderen op met manieren, respect voor autoriteit en- minstens zo belangrijk – ook voor jou. Je hoopt op een sterke band met je kinderen maar hebt niet de ambitie om hun beste vriend te zijn.

 • Sterke kanten als moeder: stabiel, stijlvol, gezond verstand, harde werker
 • Zwakke(re) kanten als moeder: toegeeflijk, materialistisch, wisselvallig, ijdelheid

TWEELING
Jij bent de moeder met meerdere persoonlijkheden. Soms ingewikkeld en tegenstrijdig, maar nooit saai. Je bent veelzijdig waardoor jouw gezin altijd weer voor verrassingen komt te staan. Jouw standaard kan ieder moment veranderen en daar heb je geen reden voor nodig. Daarentegen heb je ook een stugge kant die maakt dat je iedere letter op etiketten secuur leest. Aan de andere kant voed je jouw kinderen met alle gemak op in de vervuilde grote stad. Je kunt het gewoon niet laten om jezelf bij tijd en wijle tegen te spreken. Als je volgens vaste principes leefde, dan zou je ook geen onvoorspelbare tweeling zijn.

 • Sterke kanten als moeder: veelzijdig, geïnteresseerd, open-minded, creatief
 • Zwakke(re) kanten als moeder: inconsequent, grenzeloos, ongedurig

LEEUW
De leeuwenmoeder laat overal waar ze komt haar voetstappen achter. Het ouderschap is voor de leeuw dan ook de ultieme manier om zich te bewijzen en het is daarom ook niet gek dat ze hier haar hart en ziel in steekt. Leeuwenmoeders zijn graag betrokken in elk onderdeel van de levens van hun kinderen en ze voelt zich trots als blijkt dat ze succesvolle mensen heeft opgevoed die iets betekenen voor de wereld.
Je bent geen boze moeder maar wel strikt en moeilijk te pleasen omdat je alleen genoegen neemt met het beste van het beste. Je stelt hoge doelen wat ervoor zorgt dat je soms vergeet hoe hard je jouw kinderen pusht. Gelukkig heeft dat ook zo zijn voordelen.
Je motto is ‘work hard, play hard’ en als een leeuwenmoeder besluit te feesten, dan feest ze ook! De kinderfeestjes die jij organiseert staan dan ook bekend als uitbundig en tot in de puntjes verzorgd. Je overlaadt jouw kinderen met knuffels en kusjes en staat met gemak ’s ochtends vroeg op de tennisbaan; er is geen twijfel mogelijk: jouw kinderen zijn je allergrootste trots. Knuffel je welpjes maar vergeet ze niet te leren hoe ze moeten jagen en verzamelen. Die vaardigheden hebben ze net zo hard nodig als jouw moederlijke instinct.

 • Sterke kanten als moeder: speels, leider en zelfvertrouwen
 • Zwakke(re) kanten als moeder: egocentrisch, drama, energiek

MAAGD
De maagd als moeder is een mix van contrasten. Het moederschap geeft jou op sommige dagen het excuus om te plannen en te delegeren. Op andere momenten geeft het je de kans om alles te laten varen. De introverte maagd is heeft haar persoonlijke ruimte nodig en het krijgen van kinderen voelt soms als inbreuk op haar me-time. De omslag van een Master-opleiding naar je kinderen het alfabet leren is voor een slimme knappe dame soms lastig. Naast deze kant heb je ook een compleet relaxte kant. Bohemian-invloeden zorgen ervoor dat jouw zorgen en angsten verdwijnen. De humor en filosofische kant komen hierdoor in jou naar boven. Daardoor zie je het moederschap als een groot avontuur. De maagd heeft de neiging om alles perfect te willen doen maar door het moedershap leer je dat goed ook goed genoeg is.

 • Sterke kanten als moeder: organisatorisch sterk, gestructureerd, analytisch, gezonde gewoonten
 • Zwakke(re) kanten als moeder: veroordelend, overdenkend, bezorgd

SCHORPIOEN
Jij bent een bijzondere mix van plezier en controle. De meeste schorpioenen pikken het moederschap relatief makkelijk op. Voor een ander zorgen zit in jouw aard. Een dodelijke blik van een schorpioen moeder en haar kind weet dat het menens is. Soms heb je een moment nodig om te ontdooien, maar als het eenmaal zo ver is dan springen je kinderen direct in jouw armen en blijven ze daar. Jij doet je best om het leven van jouw kinderen in goede banen te leiden. Je doet er alles aan om je kinderen een gedegen toekomst te geven. Weelde, onderneming en financiële zekerheid staan centraal. En vooral het financiële stuk wordt belangrijker naarmate je ouder wordt en kinderen krijgt. De schorpioen is een zeer intuïtief persoon en je mag echt vaker op je onderbuik gevoel vertrouwen. Je zit er praktisch nooit naast.

 • Sterke kanten: veerkrachtig, intuïtief, doorzetter
 • Zwakke(re) kanten: graag de controle houden, obsessief

KREEFT
Jij bent de moeder der moeders. Voor de meeste kreeften zit het moederlijke aspect diep verweven in hun DNA. Jij staat al je hele leven bekend als verzorger voor degenen om je heen. Je hebt het gevoel dat je gemaakt bent om moeder te worden en overleeft dan ook met gemak een thuisbevalling. De kreeft heeft een idealistische benadering en gevoel om een heus thuis te realiseren. Je hecht veel tijd aan goede relaties met je kinderen en bent hun vertrouwenspersoon.
Omdat de kreeft verlegen en op zichzelf kan zijn zorgen jouw kinderen ervoor dat je sociale leven meer invulling krijgt. Hierdoor kunnen hechte vriendschappen ontstaan. Je stelt je hart niet zo snel open voor anderen, maar als je dat wel doet dan zitten ze er voor altijd in.

 • Sterke kanten: sensitief, toegewijd, goede smaak
 • Zwakke(re) kanten: mood swings, jaloezie, beschermend

WEEGSCHAAL
Voor jou kan het moederschap – als tegenhanger voor de chaos in je leven – zomaar balans brengen in je leven. Je bent het meest gelukkig als je kunt leven voor een ander en daar zijn je kinderen het perfecte ‘excuus’ voor. Speelgoed haalt ook in jou zelf het kind naar boven. Je lacht steeds weer om de fratsen van je kinderen en vindt de vele vragen van je kinderen heerlijk. Liefdevol leg je ze uit waarom de lucht blauw is en de wolken wit. Je blinkt uit in het verzorgen van je kinderen en de kledingkasten hangen dan ook vol met perfecte setjes. Kijk uit dat je daar niet in door slaat. Laat je kinderen ook lekker kind zijn.

 • Sterke kanten: geduldig, rechtvaardig, stijlvol
 • Zwakke(re) kanten: snob, ijdel, inconsequent

STEENBOK
De steenbok is een ‘vader’-teken en dat voegt een interessant aspect toe aan jou als moeder. Dat betekent niet dat je jouw vrouwelijke kant mist, maar je wordt wel duidelijk geleid door mannelijkheid, autoriteit en structuur. Het stellen van grenzen kost jou weinig moeite en je geeft je kinderen graag de nodige levenslessen mee. Zelf respecteer je jouw ouders en je hoopt dat jouw kinderen hetzelfde over jou denken. Je bent van de harde lessen en toont liefde niet door aanraking maar door handelingen. Enerzijds straal je ultieme vrouwelijke schoonheid uit, aan de andere kant heb je een sterke innerlijke kracht. Je bent de rots van het gezin en werkt hard. Zorg dat je tussen alle verplichtingen niet de zachte momenten mist.

 • Sterke kanten: planner, traditioneel, geduldig
 • Zwakke(re) kanten: twijfelaar, voorzichtig, angstig

WATERMAN
De waterman-moeder is moeilijk in een hokje te stoppen. Je bent liefdevol, gereserveerd en streng maar ook spontaan en met vlagen een grote controlfreak. Je bent gespecialiseerd in chaos en jouw moederschap verandert met de dag. Leven met jou kan een avontuur zijn en zorgt ervoor dat het nooit saai wordt. Verwacht het onverwachte is een motto dat jou op het leven is geschreven. De waterman staat erom bekend liever tien vage kennissen te hebben dan een specifiek iemand waaraan je jouw leven moet geven. De diepe emotionele band met jouw kinderen is een grote verrassing voor je die ervoor zorgt dat je soms een traan moet laten maar ook fanatiek je kinderen aanmoedigt als ze daar behoefte aan hebben. En laat dat nou net de reden zijn dat je kinderen zo gek op je zijn.

 • Sterke kanten: rechtvaardig, open minded, rechtvaardig
 • Zwakke(re) kanten: turbulent, grenzen stellend, dramatisch

BOOGSCHUTTER
Je bent een vrijgevochten ziel en het ouderschap is voor jou dan ook wennen. Je handelt impulsief en instinctief en bent gesteld op je onafhankelijkheid. Jouw leven als moeder voelt daarom soms als onwerkelijk en het duurt even voordat jij je draai hebt gevonden.
Jouw spontane karakter maakt je leven tot een groot feest en jij bent dan ook de moeder die spontaan besluit om pannenkoeken te gaan eten. Jij lost problemen altijd creatief op en geeft je kinderen het gevoel dat jullie samen doelen moeten behalen. Dat is dan ook waarom je kinderen zoals jij willen zijn als ze later groot zijn.

 • Sterke kanten: avontuurlijk, humoristisch, wijs
 • Zwakke(re) kanten: grof, spontaan, ongeduldig

VISSEN
Jij bent de verleidster en de moeder der aarde ineen. Je straalt dusdanig veel warmte uit om door anderen als betoverend gezien te worden. Je bent kieskeurig maar jouw deur staat altijd open. De vissen moeder heeft rare trekjes maar je hart zit op de juiste plek. Geen dag is hetzelfde in jouw huis en dat lijkt leuk maar heef ook zijn nadelen. Je kunt te aanwezig zijn en jouw kinderen in verlegenheid brengen. Omdat je zelf een hekel hebt aan regels en beperkingen doe je er goed om met een partner te zijn die voor routine in het gezin zorgt. Je kinderen weten dat je er altijd voor ze bent en dat zorgt ervoor dat ze sterke persoonlijkheden ontwikkelen.

 • Sterke kanten: verzorgend, compassie, fantasie
 • Zwakke(re) kanten: manipulatief, instabiel, schuldgevoel

 

[sm-video-embed][/sm-video-embed]

LEES OOK:

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Lifehack: bijna lege pot mayonaise? Maak er lekkere vinaigrette mee

Die laatste restjes mayonaise in de pot zijn de ideale basis voor een lekkere, klassieke vinaigrette. Scheelt gedoe met pannenlikkers, vette handen en afwas. Win-win, als je het ons vraagt. Bovendien heb je meteen een pot om de vinaigrette in te bewaren. Even schudden en je hebt een heerlijke dressing die past op elke salade. Bekijk de video voor het recept.

Libelle samen met Calvé

Nodig voor de klassieke vinaigrette:

 • Bijna leeg potje Calvé Licht & Romig
 • 1 el grove mosterd
 • 1 el rode wijnazijn
 • 3 el zonnebloemolie
 • 1 sjalotje, zeer fijngesneden
 • Peper en zout

Vinaigrette Calvé

Zo maak je het:

 • Schep 1 el grove mosterd in een bijna leeg potje Calvé Licht & Romig
 • Voeg 1 el wijnazijn, 3 el zonnebloemolie en de fijngesneden sjalot toe
 • Voeg peper en zout naar smaak toe en draai het deksel op het potje
 • Schud goed en klaar is je vinaigrette

Oneindig variëren
Met mayonaise kan je een heerlijke dressing maken. Dit kan ook heel goed als je maar een klein beetje mayonaise over hebt. Met dit recept kan eindeloos gevarieerd worden. Denk eens aan een mayonaise-yoghurt-kruidendressing of balsamico-basilicumdressing. Door de mayonaise wordt de dressing lekker vol en romig. En dat met Calvé Licht & Romig, 60% minder vet maar net zo lekker. Voor meer inspiratie klik hier.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Fred van Leer deelt emotionele boodschap: het gaat niet goed met hem

Stylist Fred van Leer lijkt altijd vrolijk – maar soms is niet alles wat het lijkt. Hij deelt op Instagram een emotioneel bericht waarin hij vertelt dat hij depressief is geweest.

Want hoe leuk zijn leven op social media soms eruit ziet, het is niet allemaal schone schijn.

Zo schrijft Fred bij zijn foto: “Onder de noemer niets is wat het lijkt… Een foto zonder filter thuis op de bank…” 

Eerlijk
Hij gaat verder met: “Mensen denken soms echt dat het alleen maar glanst en schittert in mijn leven… wat natuurlijk niet zo is! Maar ik hou nou eenmaal van iets mooier maken (dat is tenslotte mijn vak). Maar het is ook goed om eens eerlijk te zijn.”

Rottijd
De stylist geeft aan dat hij privé het afgelopen jaar een moeilijke tijd heeft gehad. “En ik ben niet zielig en wil ook geen medelijden maar dat is iets wat jullie niet snel van me zien of horen. Ik zat compleet depressief op de bank in mijn eentje, maar ik plaatste foto’s van een aantal maanden ervoor op mijn pagina.” Waarom hij de schijn ophield? “Omdat dat is wat mijn volgers willen zien, maar dit geeft ook meteen een verkeerd beeld van hoe het is!”

Filters
Hij sluit af met: “Ik weet nu dat jullie (mijn volgers) echt met mij meeleven en de echte Fred willen zien en die zit soms dagen achter elkaar op de bank zit. Ik ben klaar voor alle mooie avonturen die komen gaan en neem jullie graag weer mee. Soms met een filter en soms zonder.” Wát een open en persoonlijk bericht. Wij wensen hem in ieder geval alle geluk toe.

Onder de noemer … niets is wat het lijkt …. een foto zonder filter thuis op de bank …. gister had ik die heerlijke @dotanmusic aan de app en het ging over #insidemybones wat dat nou eigenlijk was ….. het is een heel mooi , eerlijk en kwetsbaar initiatief , want mensen denken soms echt dat het alleen maar glanst en schittert in mijn leven …. wat natuurlijk niet zo is ! Maar ik hou nou eenmaal van iets mooier maken. ( is tenslotte mijn vak ) maar het is ook goed om eens eerlijk te zijn en dat het soms ook gewoon heel kut gaat ! Op het moment gaat het ongelofelijk goed ik krijg mooie dingen op mijn pad en soms is het allemaal vanzelfsprekend , wat natuurlijk niet zo is ! Wat heel veel mensen niet weten is dat ik het afgelopen jaar privé een klote jaar heb gehad ! En ik ben niet zielig en wil ook geen medelijden maar dat is iets wat jullie niet snel van me zien of horen …. ik zat compleet depressief te lopen te wezen op de bank in mijn eentje , maar ik plaatste foto s van een aantal maanden ervoor op mijn pagina Omdat dat is wat mijn volgers willen zien , maar geef ook meteen een verkeerd beeld van hoe het is ! Ik weet nu dat jullie ( mijn volgers ) echt met mij meeleven en de echte Fred willen zien en die zit soms dagen achter elkaar op de bank …. ik ben klaar voor alle mooie avonturen die komen gaan en neem jullie graag weer mee ….. soms met een filter en soms zonder …. #nietsiswathetlijkt #insidemybones @dotanmusic

Een bericht gedeeld door Fred van Leer (@fredvanleer) op

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95.

Bron: Shownieuws. Beeld: Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo belangrijk is tandenpoetsen bij je hond

We doen het zeker twee keer per dag: onze tanden poetsen. Maar wist je dat het ook belangrijk is om de tanden van je hond te poetsen? Het is namelijk de meest effectieve methode om het gebit van je viervoeter schoon en gezond te houden. Zo pak je het aan! 

Libelle samen met PEDIGREE®

Om je hond bekend te maken met tandenpoetsen, kun je dit het best in vijf fases opbouwen. Voer elke fase vijf dagen uit, voor je naar de volgende gaat. Zo heeft je hond genoeg tijd om er aan te wennen!

Fases voor tandenpoetsen

 1. Tandpasta: was je handen en smeer wat tandpasta op je wijsvinger. Laat je hond dit er af likken.
 2. Aanraking: je hond moet er waarschijnlijk aan wennen om in zijn bek aangeraakt te worden. Wrijf zachtjes met een vinger met tandpasta over de tanden en ga niet verder dan dat je hond prettig vindt.
 3. Tandenborstel: laat je hond likken aan een tandenborstel met tandpasta. Houd voorzichtig de snuit vast zodat hij er niet op kan kauwen. Leg wijsvinger en duim aan weerszijden van de neus en maak zo een bruggetje over de bovenkant. Til de lippen op en poets voorzichtig de (grote, puntige) hoektanden, van boven naar beneden. Sla de voortanden nog even over, die zijn het gevoeligst.
 4. Kiezen poetsen: ook de kiezen poets je van boven naar beneden. Beweeg langzaam en met ronddraaiende bewegingen. Poets beide kanten van de bek.
 5. Alle tanden poetsen: poets eerst de hoektanden, dan de kiezen en tenslotte de snijtanden. Om bij de snijtanden te komen, houd je de bek dicht bij de snuit vast en til je voorzichtig de bovenlip op met je duim en wijsvinger. Veel honden zijn hier heel gevoelig en moeten niezen als je hun tanden poetst. Doe dus voorzichtig en bouw het langzaam op.

‘Tanden voelen gladder aan’

Naast elke dag tandenpoetsen, is het aan te raden het gebit van je hond extra te verzorgen. Dit kan gemakkelijk met de gebitsverzorgende tussendoortjes van PEDIGREE®. 129 hondeneigenaren* namen twee weken lang de proef op de som en zijn enthousiast. 93% van hen is zeer tevreden en zou het product aan andere hondenbaasjes aanraden. ‘Mijn hond is er dol op en het is nog goed voor zijn gebit ook,’ zegt Kelly (26). Ook Aggie (62) testte de sticks. ‘Het is net alsof ze haar tanden poetst. Na het gebruik van de sticks voelen de tanden ook gladder aan.’

ZELF OOK UITPROBEREN: VRAAG NU EEN GRATIS PROEFVERPAKKING DENTASTIX AAN!
op = op

De gebitsverzorgende tussendoortjes van PEDIGREE® zijn er in twee varianten: 

 • DentaStix™; voor een dagelijkse reiniging
 • DentaFlex™; voor twee keer per week een
  grondige reiniging

Beide soorten zijn verkrijgbaar in drie maten, geschikt voor kleine, middelgrote en grote honden. Vraag direct een gratis PEDIGREE® DentaStix™ probeerverpakking aan voor je hond!

*Op basis van onderzoek onder 129 Nederlanders door hettestpanel.nl, onderdeel van Sanoma, in maart 2017.

Pedigree logo

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dít is de beste zonnebrandcrème volgens de Consumentenbond

Het kan je niet ontgaan zijn het dit weekend tropisch warm wordt. Dit is dus het moment om een nieuwe voorraad zonnebrandcrème in te slaan. Maar welke zonnebrand kun je nou het beste kopen?

De Consumentenbond testte 15 verschillende zonnebrandcrèmes met beschermingsfactor 30. Ze onderzochten of de factor die op de fles staat ook wel echt klopt. En dat bleek in veel gevallen niet zo te zijn. De zonnebrandcrèmes van Clinique, Clarins en Europrofit kwamen niet goed uit de test. Deze crèmes bieden veel minder bescherming dan de factor die op de verpakking staat aangeeft. Daarom raadt de Consumentenbond het gebruik van deze zonnebrandcrème ook af.

Onderzoek
De zonnebrandcrème van Clinique zou in plaats van factor 30 eigenlijk factor 10 op de verpakking moeten hebben staan en de andere twee 15 en 20. Kruidvat is leverancier van Europrofit en heeft gezegd onderzoek te gaan doen naar deze zonnebrandcrème.

Beste uit de test
De belangrijkste vraag is natuurlijk: welke zonnebrand moeten we dan wél kopen? De merken Ambre Solair en Garnier kwamen als beste uit de test en de bescherming komt dus het meeste overeen met de factor op de flacon.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: RTLNieuws.nl. Beeld: iStock.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien