null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

5x waarom het fijn is om niet meer piepjong te zijn

Dacht je jaren geleden nog dat het leven ophield bij het bereiken van de gevreesde 30-grens en stond het zweet al op je voorhoofd wanneer de 'verschrikkelijke 40' angstvallig in de buurt kwam? Inmiddels weet je wel beter en geniet je hopelijk van het feit dat je niet meer piepjong bent.

Anni KarvonenGetty Images/iStockphoto

Om je op weemoedige dagen toch aan dit voorrecht te herinneren, hebben we hieronder 5 fijne redenen voor je opgesomd:

1 Wat anderen denken?

Hoe bedoel je wat anderen denken? Wat maakt het jou uit? Probeer eens heel hard na te denken over een voorval waarover je je druk hebt gemaakt toen je 20 of 30 was. Zou je daar vandaag weer over stressen? Inderdaad; waarschijnlijk niet.

null Beeld

2 Geweldige kortingen

Koopjes jagen? Dat hoeft niet meer. De kortingen worden zo in je schoot geworpen. Met een 65+-pas gaat er een hele nieuwe - goedkopere - wereld voor je open. Zelfs boven de 50 jaar wordt je vaak op op onverwachte plekken getrakteerd op verrassend veel voordeel.

null Beeld

3 Omarm comfort

Meedoen met modegrillen zoals naveltruitjes en skinny jeans? Nee hoor, laat dat maar aan je (klein)dochter over. Als je 'op leeftijd' bent, heb je alle recht om te zeggen: "Nee, dat kan ik echt niet meer dragen op mijn leeftijd." En dat is nu de perfecte smoes om te kiezen voor de broek waarbij je nog gewoon kunt eten en schoenen die je niet laten solliciteren voor een kunstheup.

null Beeld

4 De wereld roept

Nu je kinderen het huis uit zijn en je gestopt (of geminderd) bent met werken, staat de wereld weer aan je voeten. Boek lekker die luxe bingo-cruise met onbeperkt buffet, vlieg naar Argentinië voor een wijnreis of doe eens wild en rijd met de camper naar het onherbergzame noord-oost Noorwegen. Gewoon omdat het kan en je kinderen niet elke 30 seconden vanaf de achterbank roepen "zijn we er al?"

null Beeld

5 Sterke verhalen

Hoe vaak heb je je opa horen vertellen dat ze vroeger door moesten drinken om de kachel te laten branden? Juist ja, omdat de kratten nog van hout waren. Nu je zelf een rechtsgeldige periode tussen het heden en het verleden mag rekenen, mag je jouw sterke verhalen overdragen aan de jongere generatie. Nee, vroeger was er écht geen internet en vroeger leenden we boeken in de bibliotheek. Een bibliotheek is een gebouw met heel veel boeken. Een boek is een bundel gebonden papier met daarin een verhaal. Papier? Dat wordt van bomen gemaakt. Zucht.

null Beeld

Alles kan

Maar welke leeftijd je ook hebt, vergeet nooit dat je zo oud bent als je je voelt. Dat bewijzen de dames in onderstaande video maar al te graag.

LEES OOK:

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden