null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

5x waarom scheiden soms nog niet zo slecht is

Scheiden is nooit fijn. Toch zijn er soms redenen waarom het beter is om uit elkaar te gaan, dan te kiezen voor het blijven in een slecht huwelijk. Want hoe slecht de vooruitzichten ook lijken, scheiden heeft ook voordelen ten opzichte van een zwaar onderkoelde relatie.

Anni KarvonenGetty Images/iStockphoto

Is de band tussen je partner en jou geklapt, maar krijg je het al Spaans benauwd bij het woord 'scheiden'? Denk dan eens aan de volgende 5 dingen:

1 Hoop

Waar je in een huwelijk, hoe slecht ook, een gevoel van zekerheid kunt hebben en het eng vindt om dit los te laten, kan een scheiding je hoop geven. Hoop op een zonniger leven en het weer kunnen zijn wie je echt bent.

2 Kinderen

Wanneer je jonge kinderen hebt, maar in een slechte relatie zit, kan het beter zijn om uit elkaar te gaan. Dit zijn de vormende jaren voor kinderen en ze zullen jouw relatie later als voorbeeld nemen. Laat het een goed voorbeeld zijn.

3 Juiste persoon

Het daadwerkelijke scheiden kan eruitzien als een gigantische berg waar je tegenop ziet. Toch valt het allemaal mee zodra je de top hebt bereikt. Vanaf dat punt is de wandeling een stuk makkelijker en kun je genieten van het moois dat je tegenkomt, zoals de persoon bij wie je echt wilt zijn.

4 Focus

In plaats van dagelijks te moeten focussen op negatieve aspecten in je relatie, heb je na een scheiding weer ruimte om de positieve zaken in het leven te bewonderen. Dit geeft een gevoel van vrijheid en blijheid.

5 Eenzaam

Er is een verschil tussen alleen zijn en eenzaam zijn. In een slecht huwelijk kun je - ondanks dat je met z'n tweeën bent - heel eenzaam zijn. Wanneer je lekker in je vel zit en blij bent met jezelf, kun je heel goed alleen zijn zonder je ook maar een seconde eenzaam te voelen.

Een scheiding komt in het woordenboek van het eeuwig verliefde in deze video stel niet voor:

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Huffington Post. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden