null Beeld

7 verrassende etiquetteregels waaraan Britse royals zich moeten houden

De Britse koninklijke familie blijkt een geheel eigen protocol te hebben voor sommige situaties, waaraan alle leden zich moeten houden.

Irene de Waal


1. Ze moeten minimaal 6 raven bij de Tower of London hebben zitten

"Als de raven de Tower verlaten, valt het koninkrijk..." Volgens de legende moeten er minimaal 6 raven op het fort blijven om te voorkomen dat de Tower en het koninkrijk valt.

2. Mensen van buiten het koningshuis mogen hen niet aanraken

null Beeld

Deze regel wordt vaak verbroken. 'Gewone' mensen komen sowieso niet snel in aanraking met royals, maar sommige mensen gooien gewoon een arm om hen heen (of leggen een hand op hun bil!) voor een selfie.

3. Ze mogen geen Monopoly spelen

null Beeld

Daar hintte prins Andrew een keer op toen hij bij een bezoek het populaire spel cadeau kreeg. Hij gaf aan dat ze vroeger thuis geen Monopoly mochten spelen, omdat de emoties bij dat spel soms hoog konden oplopen.

4. Ze mogen geen schaal- en schelpdieren eten

null Beeld

Dat is overigens meer uit voorzorg dan een echt maatregel. Om allergische reacties of ziek worden te voorkomen, eet de Queen bijvoorbeeld geen zeevruchten.

5. Ze moeten samen kerst vieren

null Beeld

Traditiegetrouw vieren de leden van het koninklijk huis samen kerst. Hoe dat eruit ziet, zie je in bovenstaand filmpje. Catherine brak echter met deze gewoonte toen ze kerst met haar familie ging vieren. Er wordt gezegd dat koningin Elizabeth die keuze niet erg kon waarderen.

6. Ze mogen niet samen reizen

null Beeld

De regel dat royals niet samen op lange afstanden konden reizen, gold vooral vroeger toen het reizen veel meer risico's met zich meebracht. Nu reizen veiliger is, reizen de royals ook vaker samen.

7. Ze mogen niet meer eten als de koningin uitgegeten is

null Beeld

Iedereen die dineert met de koningin, inclusief leden van het koninklijk huis, volgt deze eenvoudige regel: volg elke beweging van de koningin op de voet. Dus als zij klaar is met eten, moet de rest aan tafel ook zijn bestek neerleggen.

LEES OOK:

Bron: Brightside. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden