null Beeld

Angel werd neergeschoten in Orlando, maar overleefde: “Ik hield me dood”

"Het was een heerlijke avond geweest. Geen drama, alleen maar lachende mensen." Zo beschrijft Angel Colon zijn zaterdagnacht in homobar Pulse in Orlando. Op een persconferentie in het ziekenhuis vertelt hij wat er precies gebeurde.

Laudine Schuurman

"Het is vlak na tweeën. Uit het niets horen we geweervuur. We wachten even en het geluid gaat gewoon door. Dan beginnen we te rennen. Ik word drie keer geraakt in mijn been, dus ik kom op de grond terecht. Ik probeer weer op te staan, maar word onder de voet gelopen. De botten in mijn linkerbeen zijn gebroken en verbrijzeld. Ik kan geen kant meer op. Ik blijf liggen terwijl de rest over me heen loopt en wegvlucht."

Het ene schot na het andere

Angel hoort het ene schot na het andere. Mensen schreeuwen om hulp. Dan gaat schutter Omar Mateen een andere ruimte in en voelt Colon zich iets veiliger. "Ik dacht dat ze nu de tijd hadden om hem uit te schakelen. Maar helaas hoor ik hem terugkomen. Hij beschiet iedereen die al op de grond ligt nog een keer om zeker te weten dat ze dood zijn."

Engeltje

Daarna volgt het meest angstaanjagende moment voor Angel: "Ik zie dat hij het meisje naast me neerschiet. Ik denk: ik ben de volgende, ik ben er geweest." Maar Angel heeft een engeltje op zijn schouder. "Ik weet niet hoe, maar godzijdank mist hij mijn hoofd en schiet hij in mijn hand. Hij schiet nog een keer en raakt de zijkant van mijn heup. Ik reageer niet. Ik houd me dood."

Onder het bloed

Nadat de politie Mateen had uitgeschakeld, wordt Angel door een politieman de bar uit gesleept. De vloer ligt bezaaid met glas, waardoor hij ook nog eens snijwonden oploopt. "Ik voel geen pijn, maar wel dat ik onder het bloed zit." Angel wordt met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nog steeds is opgenomen. Hij is zijn artsen heel dankbaar. "Zonder jullie was ik hier niet meer geweest."

Bekijk hier de video:

LEES OOK:

Bron: NOS. Beeld: Still Video

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden