null Beeld

Anita en Ap zijn 50 jaar getrouwd en dit is het geheim van hun huwelijk

Anita (72) en Ap (72) gingen twee maanden uit elkaar voordat ze 
definitief voor elkaar kozen.

Online redactie Libelle

Anita: “Ap was mijn eerste grote liefde en voordat de relatie serieus werd, keken we allebei de kat uit de boom. We wilden niet alleen met ons gevoel een keuze maken, maar ook met ons verstand. Ik dacht dat het uit was tussen ons toen Ap twee maanden met een vriend naar de Côte d’Azur vertrok. Hij was bang om zich te binden en wilde achterhalen wat hij voor me voelde. Toen hij terug was, stond hij met een grote bos rozen voor mijn deur."

Door dik en dun

"Soms moet je door een moeilijke tijd om te zien of je relatie daartegen bestand is. Dan nog weet je niet wat een huwelijk inhoudt als je met elkaar trouwt. We maakten ernstige ziekten mee, miskramen, ruzies. Maar we hebben ook geweldige kinderen en kleinkinderen gekregen, mooie reizen gemaakt en kostbare vriendschappen gesloten. Ons huwelijk is als goede wijn: hoe ouder we zijn, hoe beter het wordt.”

LEES OOK: 5 DINGEN DIE JE NOG NIET WIST OVER DE LIEFDE

Drukke baan

Ap: “De eerste jaren van ons huwelijk had ik het druk als advocaat, de kinderen waren klein en vroegen veel aandacht en ik zat in verschillende besturen. Ook Anita had een drukke baan. Dat ging ten koste van de aandacht voor elkaar. Toen zij ernstig ziek werd en op het randje van de dood balanceerde, nam ik me voor om andere prioriteiten te stellen. Ik wilde er zijn voor Anita en ons gezin.

Onvoorwaardelijke liefde

Eens in de week voeren we een gesprek over wat ons bezighoudt. Wat voel je, waarover ben je teleurgesteld, ben ik een goede echtgenoot, wat vind je van ons sexleven? Er is geen onderwerp waar we het niet over kunnen hebben. Ik houd niet alleen van Anita als ze doet wat ik wil, ik houd onvoorwaardelijk van haar. Als ik iets niet leuk vind aan ons leven samen kijk ik hoe ik het zelf leuker kan maken. En als we ons ergeren aan de ander zetten we dat vaak om in humor. Zo blijven we lachen om elkaars eigenaardigheden en nemen we onszelf niet te serieus.”

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Laura (53) en haar man trouwden in het geheim met alleen hun beider ouders als getuigen. ’s Avonds gaven ze een groot feest voor vrienden en bekenden, waar ze de verbouwereerde gasten vertelden dat ze die dag waren getrouwd.

LEES OOK:

Interview: Laura van der Meer. Fotograaf: Anouk de Kleermaeker

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden