null Beeld

Anouk (32) pleit voor een Whatsapp-stop: “Ik word gek van al die appjes”

Anouk (32) krijgt in één week heel veel appjes. Daar wordt ze erg moe van. "We zijn altijd en overal bereikbaar. Waarom hoor ik daar niemand over klagen?"

Rozemarijn Zuurveld

“Zoals veel moeders heb ik een parttime baan en een gezin. Mijn man doet op zijn manier mee met zorgen, en alles loopt redelijk goed. We proberen onze vrije tijd eerlijk te verdelen. Veel tijd voor de kinderen, want daar hebben ze recht op en bovendien genieten we van ze. En dan blijven er ook nog wat plukjes tijd over voor mijn man en voor mezelf. Niets aan de hand dus. Behalve dan dat ik zo langzamerhand gek word van alle whatsappjes die ik in 1 week krijg."

LEES OOK: DEZE EMOJIS KAN IEDERE MOEDER WEL GEBRUIKEN

"Ik zie alle moeders als ik de kinderen van school haal, dus waarom zeggen ze dáár niet wat ze te zeggen hebben. Maar nee, ik ben nog niet thuis of iemand die ik 10 minuten eerder heb gesproken, stuurt een appje. Mijn dochter wordt uitgenodigd voor het verjaarsfeestje van haar dochter. Ik app terug dat mijn dochter graag van de partij zal zijn. Daarna komt er een appje dat het fijn is dat mijn dochter van de partij zal zijn. Met een lachende emo natuurlijk. Vervolgens ontstaat er een app-groepje van moeders van de uitgenodigde kinderen. ‘Wat geeft jouw dochter aan Claire?’ ‘Wat denk jij dat ze leuk vindt?’ Tijdens het feestje worden er foto’s gemaakt. Die worden via appjes rondgestuurd, waarna we elkaar met een appje bedanken voor de foto’s. We sturen natuurlijk ook nog een appje naar de moeder van de jarige dat het feestje zo leuk was en die appt terug om te bedanken voor de appjes. Het volgende appje is van de atletiekclub van onze dochters waar vrijwilligers gezocht worden."

"IK BEN NOG NIET THUIS OF IEMAND DIE IK 10 MINUTEN EERDER HEB GESPROKEN, STUURT EEN APPJE"

"Mijn ouders hebben het appen ook ontdekt, dus zitten we nu in een familie-app-groepje met mijn 2 broers en onze kinderen. ‘Je vader z’n rug speelt weer op!’ Met veel emoticons natuurlijk. En zo gaat het maar door. Ik ben app-moe en ik vraag me af hoe het vroeger ging met de communicatie, toen het appen nog niet bestond. En de sms’jes niet. En de mailtjes niet. Maar dat is zo lang geleden, dat herinnert niemand zich natuurlijk meer."

"Wat moet dat een heerlijke tijd geweest zijn, waarin mensen elkaar brieven stuurden in plaats van appjes. De tijd waarin je iemand alleen maar kon opbellen als je allebei thuis was. Via een telefoon met een draaischijf. Was je de deur uit, dan was je ook meteen niet meer bereikbaar. Nu ben je voor iedereen bereikbaar, altijd en overal. Maar het gekke is dat ik niemand daarover hoor klagen. Ben ik dan echt de enige die het gevoel heeft dat ze nooit meer lekker alleen kan zijn?”

BEKIJK OOK DEZE VIDEO

Zeg nou zelf: “Ik zet mijn mobieltje pas uit als ik naar bed ga”

LEES OOK:

Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden