null Beeld

Bange zwerfhond stopt met trillen als ze geaaid wordt

Een jonge pitbull liep al een tijdje door dezelfde buurt te zwerven, toen buurtbewoonster Julie Maigret besloot te proberen haar vertrouwen te winnen om haar te helpen. Aanvankelijk zonder succes.

Marije Kersten

Maar Julie gaf niet op, doopte de pup 'Eden' en hield stug vol, ook nadat kleine Eden keer op keer wegrende als iemand haar aankeek en probeerde te helpen.

Vangen

Julie belde de organisatie Hope for Paws en medewerker Eldad Hagar besloot met zijn team een poging te wagen het zwervende beestje te vangen. Ze wisten dat ze Eden te slim af moesten zijn, want een hond met angst kan gekke toeren uithalen. Ze wisten haar een garage in te lokken en sloten de garage af door een voetbaldoelnet te spannen.

LEES OOK: DIERENVRIEND ADOPTEERT OUDE HONDEN OM ZE EEN FIJNE OUDE DAG TE GEVEN

Lekkere aai

Eldad benaderde Eden vervolgens voorzichtig en merkte algauw dat ze aangehaald kon worden en kalmer werd van de positieve aandacht. Een paar tellen later konden ook de andere vrijwilligers Eden aaien. Precies wat ze nodig had waarschijnlijk: een beetje oprechte aandacht en liefde. Toen alles en iedereen rustig genoeg was, werd Eden in een bench geplaatst en ging ze op weg naar een tweede kans in haar nog jonge leventje.

Niet agressief

Hope for Paws vindt het belangrijk dat de video nu veel bekeken en gedeeld wordt, omdat volgens hen met zo'n reddingsmissie duidelijk wordt dat honden die vaak als 'agressief' en 'onhandelbaar' bestempeld worden, in werkelijkheid meestal alleen maar erg bang en onzeker zijn. Eden is inmiddels helemaal niet meer bang en mag bij een gastgezin bijkomen van al haar avonturen. Daarna gaat het team op zoek naar een permanent mandje bij een geschikte baas.

PS: Blijf vooral even kijken tot aan de laatste beelden, lief en ontroerend.

LEES OOK:

Bron: The Dodo. Beeld: Zie.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden