null Beeld

Bewezen: stellen in een gelukkige relatie komen aan

Ook wat pondjes aangekomen sinds je samenwoont of getrouwd bent? Geen zorgen: het betekent dat je waarschijnlijk een heel gelukkige relatie hebt.

Susan Dalstra

Het onderzoeksbureau NCBI volgde 4 jaar lang 169 pasgetrouwde stellen. Het gewicht en hun geluksniveau werd al die tijd nauwkeurig bijgehouden. Wat blijkt: stellen die wat aankwamen, waren gelukkiger dan de stellen die op gewicht bleven of afvielen. Die laatste groep ging veel vaker uit elkaar.

null Beeld

Kaasplankjes

De onderzoekers vermoeden dat dit komt doordat de 'dikke' stellen niet de noodzaak voelen zichzelf te bewijzen. Ze zijn daarom niet bezig met moeilijke diëten en voelen zich niet schuldig als ze zich een keer te buiten gaan. Juist niet zo gefocust zijn op gewicht houdt je volgens de wetenschappers gezond. Let wel: het is nou ook weer niet de bedoeling je iedere avond samen te laven aan kaasplankjes en wijn.

Bron: Brightside. Beeld: iStock

Elke dag iets lekker op tafel met de Libelle Lekker-scheurkalender:

Libelle's Chanan probeerde een maand lang het dieet van Máxima en dit was het resultaat:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden