null Beeld

Corrie’s (35) vriend ziet zijn kinderen al jaren niet meer

De vriend van Corrie (35) heeft al heel lang zijn kinderen niet meer in de armen kunnen sluiten. Hij hoopt nog steeds op een hereniging. Corrie denkt dat het niet meer gaat lukken.

Rozemarijn Zuurveld

“Toen ik hem ontmoette, had hij zijn kinderen al 3 jaar niet gezien. De vechtscheiding had veel schade aangericht. Het viel dan ook niet mee om een relatie met hem op te bouwen. Zijn huwelijk was toch ook ooit zo begonnen? Met verliefdheid en houden van en gelukkig zijn met de kinderen? Hij wantrouwde zelfs zijn eigen verliefdheid, omdat zijn liefde voor zijn vrouw was veranderd in haat toen ze de kinderen van hem afnam. Rechters en advocaten kunnen een bezoekregeling opleggen, maar als een moeder echt niet meewerkt, komt daar weinig van terecht."

LEES OOK: ANNELIES' SCHOONDOCHTER WERD EEN ANDER MENS NA HAAR ZWANGERSCHAP

Zo normaal mogelijk

"Het gekke is dat zij degene is die het huwelijk heeft opgebroken. Ze werd verliefd op een ander en zette hem de deur uit. Dat was het eerste wat hij niet had moeten accepteren, maar hij wilde dat het leven van zijn kinderen zo normaal mogelijk doorging. Bovendien had hij toen nog geen idee waartoe zijn vrouw in staat was."

Onderste uit de kan

"Ze heeft tijdens de scheiding het onderste uit de kan gehaald. Ik denk dat haar advocaat een stuk beter was dan de zijne. Zelf denkt hij dat de nieuwe man van zijn vrouw ervoor heeft gezorgd dat er geen normaal contact met haar of de kinderen meer mogelijk was. Ook zijn schoonfamilie, die hem toch al nooit zag zitten, had zich inmiddels tegen hem gekeerd."

"HIJ HOOPT NOG STEEDS DAT DE KINDEREN OOIT CONTACT MET HEM WILLEN"

Geknapt

"Toen ik in zijn leven kwam, waren zijn kinderen 6 en 8 jaar. Ik heb ze nooit ontmoet. Op de foto’s die hij nog van ze had, bleven ze 3 en 5 jaar oud: schattige kindjes, voor wie hij heel hard heeft gevochten. Op een bepaald moment is hij opgehouden met advocaten. Het werd van haar kant steeds harder gespeeld, het woord ‘misbruik’ is zelfs gevallen. Toen is er iets bij hem geknapt."

Giftige ideeën

"Hij hoopt nog steeds dat de kinderen ooit contact met hem zullen zoeken. Dat hij ze alles kan uitleggen en dat er misschien toch nog een band met hen mogelijk is. Zelf ben ik bang dat het niet zo zal gaan. Een vrouw die haar kinderen hun vader afpakt, heeft natuurlijk allang haar giftige ideeën op haar kinderen overgebracht. Maar dat zeg ik niet tegen hem, want die hoop is het enige wat hij nog over heeft van zijn vroegere leven.”

BEKIJK OOK DEZE VIDEO

Als ik er niet meer ben: “De kinderen achterlaten is mijn grootste verdriet”

LEES OOK:

Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden