null Beeld

Culinair tafelen in Zwolle

Libelle Admin

Voor het scoren van lekkere hapjes hebt u dit jaar de keus uit ruim 30 restaurants. Extra aandacht gaat er naar de vele streekproducten en –gerechten die Zwolle en omgeving rijk zijn. Loop bijvoorbeeld eens langs ‘t standje van het restaurant Bistro de Zoete Inval, Os en Peper of Grand Café Tapas Bar. Naast de deelnemende restaurants, is er live muziek, horeca gerelateerde workshops en demonstraties. Bekijk de video voor een sfeerimpressie.

Het ontstaan van Culinair Zwolle

Ton Kolman, voorzitter Zwolle Culinair vertelt;“ Ooit wilden wij een soort van preuvenement (Maastricht) naar Zwolle halen. Ik ben er nooit geweest maar heb wel gehoord dat daar met plastic eetgerei gewerkt wordt. Dat is niet wat wij willen. Zeventien jaar geleden is dit Zwolse feestje onder de naam Proefdagen gestart met mosterdsoep, broodje zalm en koffie met gebak. Inmiddels zijn wij op Deltion aangekomen.” Voor Deltion-leerlingen (Horeca, Luchtvaartdienstverlening, Creatief en Orde & Veiligheid) is Zwolle Culinair een unieke kans om ervaring op te doen in de praktijk. Zo hebben zij voorafgaand aan het evenement contact gehad met de ondernemers. Tijdens Zwolle Culinair helpen veel leerlingen van het Deltion bij de stands en runnen het centrale plein helemaal zelf.

Zwolle Culinair is al jaren een geliefd evenement waar duizenden bezoekers op af komen. Het Deltion College is een locatie met veel sfeer.

Proefpas is betaalwijze

De ProefPas is een RFID pas, dat is net zoiets als de OV- chipkaart. Met deze ProefPas kunt u bij alle restaurants van Culinair Zwolle betalen. Handig, snel en veilig. De kaart is eenvoudig op te waarderen bij één van de de kassa’s. De ProefPas kost eenmalig 1 euro. Bewaar uw pas goed, want deze is ook het volgende jaar nog gewoon te gebruiken. De gerechtjes kosten tussen de €3 en €9 en de toegang van Culinair Zwolle is gratis.

Zwolle Culinair 2010 is geopend op:

- vrijdag 29 oktober van 19.00 – 23.00 uur

- zaterdag 30 oktober van 14.00 – 23.00 uur

- zondag 31 oktober van 14.00 – 23.00 uur.

Adres

Nieuwe campus van het Deltion College

Mozartlaan 15

8031 AA Zwolle

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden