null Beeld

De dag nadat – ik ten huwelijk werd gevraagd

Hier kun je lezen hoe het verder ging nadat Margreet (51) op de hoogste berg van Wales ten huwelijk werd gevraagd. "Ik dacht dat je maar één grote liefde kan hebben. Tot ik Wim ontmoette."

Elselien van Dieren

Wim en Margreet leerden elkaar kennen via een datingsite en het was liefde op het eerste gezicht. "Ik haalde diep adem, stapte uit en keek recht in zijn ogen. Toen wist ik: dit is hem. Toch hield ik me nog even op de vlakte. Wat als het niet wederzijds was? Bovendien wilde ik voorzichtig met hem zijn. Wims vrouw was begin 2015 overleden. Omdat ik hem op de datingsite niet had verteld dat ook mijn partner was overleden, vroeg Wim hoe lang ik al gescheiden was. Normaal gesproken vertel ik niet zo snel over mijn man, maar bij Wim voelde het zo vertrouwd dat ik het hele verhaal uit de doeken deed. Vijf kilometer verder pakten we elkaars hand en voor we het wisten, stonden we als twee pubers in het bos te zoenen. ‘Hier heb ik zestien jaar op gewacht’, zei ik een uur later bij een kop koffie. Wims ogen straalden. Hij is sinds die gure novemberdag nooit meer weggegaan."

Tranen van geluk

Ruim een half jaar na hun eerste ontmoeting ging Wim na een lange wandeling in Wales op zijn knieën (zie foto). "Ik verheugde me na het aanzoek van Wim enorm om het nieuws aan mijn zoon en dochter te vertellen, maar we hadden in Wales geen bereik met onze mobiele telefoons. Eenmaal thuis heb ik ze het romantische verhaal verteld en ze konden hun tranen niet bedwingen. Ze waren ontzettend blij, heel bijzonder."

Een tijdschrift

"Over drie weken is het zo ver! 's Ochtends trouwen we voor de wet met alleen mijn zoon en dochter erbij als getuige en 's avonds doen we het nog een keer met een babs en al onze dierbaren in een kelder die is omgebouwd tot Schotse pub. Heel gezellig. Voor het huwelijk brengen we een tijdschrift uit met verhalen die zij over ons geschreven hebben. Op die manier leren mijn familie en vrienden die van Wim ook wat beter kennen, want sommigen hebben elkaar nog nooit gezien."

(Trouw)jurk

"Gisteren heb ik mijn jurk voor het eerst gepast. Geen trouwjurk hoor, maar een echte Margreet-jurk. Hij zit prachtig en ik ben heel benieuwd wat Wim ervan vindt. Wat de kleur is? Dát ga ik natuurlijk niet vertellen..."

LEES OOK:

VIDEO: Sanne wilde na haar huwelijk nooit meer trouwen, tot ze Jori ontmoette...

Beeld: Privébeeld Margreet

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden