null Beeld

De dag nadat – mijn huis afbrandde

Hier kun je lezen hoe het verder ging nadat het huis van Brigitte (48) in vlammen opging. 

Online redactie Libelle

“Vier dagen na de brand zijn we teruggereden naar Nederland. Het idee dat we geen woning meer hadden om naar terug te gaan, was ontzettend vreemd. We hebben 2 dagen in een nabijgelegen hotel gelogeerd – dat werd vergoed door de verzekering. De dag na thuiskomst zijn we gaan kijken in ons appartement, dat was zo gek. Het stonk er gigantisch, en het werd al snel duidelijk dat er echt niets meer te redden viel."

Geen fotoalbums

"Ik heb nog wel wat oude Gouden Boekjes en Bijbelspullen meegenomen, die hadden voor mij emotionele waarde. De andere spullen die nog enigszins intact waren, werden meegenomen door een speciaal schoonmaakbedrijf. De fotoalbums waren inderdaad vergaan. Die bewaarde ik altijd in het midden van de kamer, met het idee dat ik ze zou kunnen mee grissen, mochten we ooit brand krijgen. Nu bleek dat dus juist verkeerd uitgepakt."

LEES OOK: DE DAG NADAT MIJN MAN EN IK NA JAREN WEER SEX HADDEN

Steun

"Ik ben overweldigd door alle steun die we van vrienden, buren en bekenden hebben gekregen. We kregen kleding, cadeautjes voor de kinderen, maaltijden; zo lief. Uiteindelijk hebben we 2 maanden in De Kindervallei gewoond, een Ronald McDonald-huis naast de school van mijn zoon, hij zit op het speciaal onderwijs. Mijn dochter is in die periode naar een andere basisschool gegaan. We hebben in die tijd veel nieuwe mensen leren kennen met wie we heel leuk contact hadden, ik kijk dus ook positief op die periode terug."

Vooruit kijken

"Inmiddels hebben we een heel nieuw en ander huis terug gekregen. We hebben voor een heel andere inrichting gekozen, waar ik heel blij mee ben. Want ik wil niet meer aan het verleden denken, maar aan de toekomst."

Lees ook hoe het verder ging nadat Pien haar vader ontmoette of één van de andere verhalen.

KIJK OOK: Fijn dat je er bent: "Ik kan altijd bij jou terecht"

Interview: Krista Izelaar. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden