null Beeld

De dag nadat – mijn zoon een hersentumor bleek te hebben

Hier lees je hoe het verder ging nadat Anne (49) hoorde dat haar zoon Vincent een hersentumor had. Hij kwam erachter tijdens zijn buitenlandstudie in Denemarken, waar Anne en haar man meteen naartoe vlogen. Een angstige dag volgde. "In mijn hoofd spreek ik mezelf vermanend toe. ‘Blijf sterk.’ Ik wil niet instorten als ik hem zo in mijn armen sluit. Hij moet míj niet troosten, maar ik hem."

Elselien van Dieren

“Uiteindelijk is in overleg met de artsen in Denemarken en Nederland besloten dat het voor Vincent beter was dat hij naar het UMC in Utrecht zou gaan. Hij is door een ambulance opgehaald en daar geopereerd. Die operatie is goed verlopen. Het bleek om een goedaardige tumor te gaan en het is de artsen gelukt om het gezwel in zijn geheel te verwijderen. Daarna werd hij voor de zekerheid nog vijf weken bestraald.”

Geen zicht

“Hoewel de operatie geslaagd was, had Vincent last van complicaties. Zo duurde het bijna twee maanden voor Vincent zijn zicht terug had. Hij wist dat hij zijn zicht tijdelijk zou verliezen, maar dat het zo lang zou duren had hij niet verwacht. Ook vond hij het moeilijk om toe te geven aan zijn extreme vermoeidheid en was hij bang dat de operatie zijn intelligentie had aangetast. Dat bleek gelukkig niet het geval. Een half jaar na de operatie was Vincent weer helemaal de oude en kon hij zich weer volop op zijn studie storten. Sterker nog, hij voelde zich fitter dan ooit te voren. Volgens de artsen is dat logisch: die tumor in zijn hoofd zorgde natuurlijk ook voor hij er weet van had voor gezondheidsklachten als hoofdpijn.”

In de auto

“Vincents ziekte heeft onze band sterker gemaakt. Tijdens de bestralingen reden we iedere dag in de vroege ochtend samen naar het ziekenhuis. Zo met z’n tweeën in het donker in de auto zitten, leverde waardevolle gesprekken op. Nu gaat hij iedere drie maanden naar het ziekenhuis voor controle. Als we net gehoord hebben dat alles goed is, denk ik een tijdje niet aan zijn gezondheid. Maar een paar weken voor de controle begin ik toch wat zenuwachtig te worden. Ik denk dat dit een leven lang zal duren.”

LEES OOK:

VIDEO: Spiritueel vlogger Manon legt uit hoe je rust in jezelf creëert.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden