null Beeld

De dag nadat – mijn zoon uit de afkickkliniek kwam

Hier kun je lezen hoe het verder ging nadat de zoon van Christa (52) werd ontslagen uit een afkickkliniek. "Het heeft lang geduurd voordat ook ik weleens een wijntje durfde te drinken in zijn bijzijn."

Online redactie Libelle

“Het is nu drie jaar geleden dat Vincent uit de afkickkliniek kwam. Inmiddels woont hij weer op zichzelf en gaat het gelukkig goed met hem. Hij kan nu beter met alcohol omgaan. Heel af en toe, zo’n drie keer per jaar, heeft hij een terugval en dan drinkt hij weer een avond. De dag erna baalt hij dan ontzettend en weet zichzelf weer te herpakken. Die strijd hoort er helaas bij. Hij gaat drie stappen vooruit, en dan weer twee achteruit. Maar ik hoef gelukkig niet meer bang te zijn dat hij op straat zwerft, helemaal van de wereld."

Structuur

"Vincent is nog altijd zoekende, door zijn verslaving heeft hij ook gewoon een heel groot deel van zijn ontwikkeling in de puberteit gemist. Hij rolt van het ene baantje in het andere. Gelukkig zit hij nooit zonder werk, want structuur is erg belangrijk voor hem. Hij heeft nog steeds dezelfde vrienden van vroeger en als ze samen naar de kroeg gaan, zit hij als enige aan de cola. Het heeft lang geduurd voordat ook ik weleens een wijntje durfde te drinken in zijn bijzijn. Maar Vincent wil niet dat zijn omgeving rekening houdt met hem: alcohol is overal, hij moet daar zelf mee om zien te gaan."

Trots

"Inmiddels is mijn vertrouwen in hem redelijk hersteld. Het gevoel dat ik toen had, dat het moeilijk is om onvoorwaardelijk van Vincent te houden, is helemaal verdwenen. Ik ben ongelooflijk trots op hem. We zien elkaar regelmatig – gaan lunchen, samen naar het theater – en dan is het altijd gezellig. Hij heeft een leuke vriendin en fijne vrienden. Ik heb drie jaar lang om Vincent gehuild, maar die tijd lijkt nu definitief voorbij.”

Lees ook hoe het verder ging nadat het graf van Lia's ouders geruimd bleek of één van de andere verhalen.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Moeite met loslaten? Dit is dé truc van spiritueel vlogger Manon.

De mooiste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Interview: Krista Izelaar. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden