null Beeld

De man van Leonoor (37) was alleen maar met zijn carrière bezig

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week: de man van Leonoor leefde voor zijn werk.

Rozemarijn Zuurveld

Leonoor (37): “Toen onze zoon geboren werd, werkte mijn man net 2 maanden als manager bij een nieuw bedrijf. Hij was vast van plan er iets van te maken, en dat betekende dat hij iedere ochtend om 7 uur al in de auto zat en ’s avonds pas tussen 19:00 en 20:00 uur thuiskwam. In de laatste maanden van mijn zwangerschap heb ik dan ook nauwelijks iets aan hem gehad. Maar we hadden het tevoren doorgesproken. Hij wilde carrière maken voor ons gezin, het mocht ons aan niets ontbreken. Ik besefte toen niet wat dat in de praktijk zou betekenen."

LEES OOK: YASMINA (29): "YOUSSEF GAAT NU ALS WERKZOEKENDE HANS DE WIT DOOR HET LEVEN"

Nergens tijd voor

"Toen de weeën begonnen, zat hij in een bespreking aan de andere kant van het land. Een kwartier voordat onze zoon geboren werd, kwam hij de verloskamer binnenstormen. Ja, ik heb het hem kwalijk genomen en hij heeft beloofd dat zoiets nooit meer zou gebeuren. Bij mijn 2de zwangerschap heeft hij verschrikkelijk zijn best gedaan en is hij bij de hele bevalling geweest. Hij was gek met de kinderen, maar alles kwam wel op mij neer, want hij had nooit ergens tijd voor. Toen ze ouder werden, was ik degene die in de oudercommissie zat, die meeging met schoolreisjes, de verjaarsfeestjes organiseerde, de verjaardagskalender bijhield en de bloemen of de cadeautjes kocht."

Niet voorgesteld

"Ondertussen had ik ook 3 dagen per week een baan. Ik wil niet klagen, maar het was niet wat ik mij had voorgesteld van een gezin hebben. Ondertussen ontbrak het ons aan niets, precies zoals mijn man had beloofd. Het enige wat ontbrak was een man en een vader, want zelfs ’s avonds en in de weekends was hij met z’n werk bezig. In bed stelde het ook steeds minder voor: zodra hij lag, sliep hij."

“NA 7 JAAR MOCHT HIJ KIEZEN:EEN ANDERE BAAN OF EEN SCHEIDING”

Weer een gezin

"Achteraf gezien heb ik het nog lang volgehouden: 7 jaar. Toen heb ik tegen hem gezegd: een andere baan of scheiden. Het duurde even voordat tot hem doordrong dat ik het meende. We zijn een tijdje uit elkaar geweest, omdat hij het een idiote eis vond. In die periode hebben we gemerkt hoeveel we nog van elkaar hielden. Hij heeft toen ander werk gezocht. Het betaalde veel minder, dus dat betekende een kleiner huis en op de centen letten. Maar het betekende ook dat we weer een gezin werden. En dat zijn we nog steeds. Een gezin waarvan de vader langs de lijn staat als zijn zoons voetballen. Die zegt, als hij vrijdag van z’n werk komt: ‘Zo, en nu lekker weekend!’"

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Werk je liever niet op een kantoor, maar fijn thuis? In deze video leggen ze uit hoe je een thuiswerkplek creëert.

LEES OOK:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden