null Beeld

Deze video leert kinderen dat zij de baas zijn over hun lichaam (en niemand anders)

Kun je je deze video nog herinneren, waarin sex hebben wordt vergeleken met het drinken van een kopje thee? De maakster ervan heeft nu een briljant filmpje gemaakt voor kinderen over hun lichaam.

Malin Kox

Daarin legt ze helder en stap voor stap uit dat je lichaam als kind van jou is. En niet van je ouders, de buurman of een vreemde. Je mag dus ook helemaal zelf weten of je iemand een knuffel wilt geven - of niet. Ook leert ze kinderen met de video dat het belangrijk is om iemand in vertrouwen te nemen die ze kennen als er iets met hun lichaam gebeurt dat ze eigenlijk niet willen.

En over sex en dat kopje thee? Je geeft iemand geen kopje thee als die persoon zegt: 'Ik heb geen zin in thee'. Ook niet als hij/zij eerst wel gezegd heeft zin in thee te hebben. Zo zou het ook met sex moeten werken.

De leukste video's van Libelle Daily in je maibox? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!

LEES OOK:

BEKIJK OOK: Het aller-, aller-, állergrootste Lego-schip ter wereld is aangemeerd bij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Bron: Metro UK. Beeld: KIJK.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden