null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit is de fijnste én minst fijne plek om te wonen in Nederland

Het weer zit niet altijd mee, maar toch is Nederland een heel fijne plek om te wonen. Vooral in Amsterdam vinden we het fijn, in Emmen wat minder.

Chanan FoppenGetty Images/iStockphoto

Onze hoofdstad is volgens de onderzoekers van Atlas voor Gemeenten nog steeds de aantrekkelijkste stad om te wonen. Voor dit onderzoek zijn de 50 grootste gemeenten van Nederland op 50 punten met elkaar vergeleken. Hierbij werd onder andere gekeken naar de werkgelegenheid, het culturele aanbod, de veiligheid en de natuur. Steden die op deze punten ook goed scoren, zijn Utrecht (2) en Amstelveen (3). Emmen komt wat minder goed uit dit onderzoek en staat dan ook onder aan de lijst op nummer 50.

Dordrecht

Tien jaar geleden was de top-3 hetzelfde als-ie nu is. Amsterdam blijft dus de aantrekkelijkste stad, maar Nijmegen, Eindhoven en Dordrecht schieten omhoog in de lijst. Staat jouw woonplaats in de lijst?

1. Amsterdam

2. Utrecht

3. Amstelveen

4. Haarlem (+2)

5. Den Bosch (-1)

46. Venlo (-3)

47. Heerlen (+3)

48. Nissewaard (-6)

49. Sittard-Geleen (-1)

50. Emmen (-1)

Maar zelfs als het weer niet meezit, maken we er in Nederland nog wat van:

LEES OOK:

Bron: RTLNieuws.nl. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden