null Beeld

Dít is waarschijnlijk het meest gebruikte excuus om niet te gaan sporten

Na een lange werkdag wil je het liefste op de plank ploffen en met je benen omhoog. Maar helaas kan dat niet altijd. Er moet altijd nog iets in het huishouden gebeuren, je hebt sociale verplichtingen of er ligt nog werk op je te wachten. Sporten schiet er dan vaak bij in en we lijken altijd wel een excuus te hebben om niet te hoeven gaan. Waarom is dat toch?

Lisette Gerbrands

Het is niet zo dat we niet wíllen sporten, maar we hebben er gewoon niet altijd de tijd voor. Tijdsgebrek is dan ook dé reden waarom we niet vaker sporten. Soms heb je gewoon geen zin om na een lange werkdag je in een sportbeha te wurmen en je uit te sloven tijdens een spinningles. Maar dat terzijde.

Huishouden

Vittel vroeg aan 1.000 dames waarom ze niet meer of vaker gaan sporten. De meerderheid gaf aan dat de huishoudelijke taken die nog gedaan moeten worden de reden is waardoor ze niet gaan sporten. Aangezien je daar ook wel wat calorieën mee verbrandt is dat helemaal nog niet zo'n slechte reden om niet te gaan.

Win-win

Om degenen die het nodig hebben een handje te helpen én omdat tijdsgebrek simpelweg geen excuus is om niet te sporten een simpele tip: probeer de huishoudelijke taken, de sociale verplichten of die luie avond op de bank te verdelen. Vraag je partner af en toe iets over te nemen. Vraag een vriendin om mee te gaan sporten. Een bijkomend voordeel daarvan is dat op deze manier je sociale leven ook gewoon door loopt. En dan heb je die luie avond op de bank vanzelf verdiend. Een win-winsituatie als je het ons vraagt.

KIJK OOK:

LEES OOK:

Dagelijks de mooiste artikelen in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op de Libelle Nieuwsbrief.

Bron: Flair.be. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden