null Beeld

Dít kunnen vrouwen leren van mannen

Oké, leren hoe je elektriciteit aanlegt gaat misschien wat ver, maar toch: er zijn een hoop dingen die wij van mannen kunnen leren.

Online redactie Libelle

Daarmee wordt je leven soms net wat makkelijker. En tuurlijk, niet alle mannen en vrouwen zijn over 1 kam te scheren, maar wie weet haal je er inspiratie uit.

1. Dingen loslaten

Een akkefietje op je werk, onenigheid met je zus, wéér het dopje niet op de tandpasta: wij vrouwen zijn er goed in ons humeur te laten verpesten door incidenten, hoe klein ze soms ook zijn. Mannen zetten zich er veel sneller overheen, of sturen de persoon in kwestie gewoon een berichtje om de zaak uit te spreken.

2. Vrienden de waarheid vertellen

Daarover gesproken, ook dat zouden we best weleens vaker mogen doen: mensen om ons heen de waarheid vertellen. Heeft een vriendin je gekwetst, vertel haar dat dan, in plaats van je frustratie erover te uiten tegenover je man of andere vriendinnen.

3. Minder strikt vasthouden aan je planning

Zaterdag is schoonmaakdag, zondag moet je sporten, maandag boodschappen doen, dinsdag naar je schoonmoeder... Sommige dingen kun je moeilijk afzeggen, maar de wereld vergaat echt niet als je een keer niet stofzuigt of het sporten een dagje uitstelt.

4. Andermans mening naast je neerleggen

Een broek of jas niet aantrekken omdat 'men' die misschien niet mooi vindt: doen niet alle vrouwen dat weleens? Nergens voor nodig. Als jij die jas mooi vindt, trek je 'm lekker aan. Hoewel mannen ook niet altijd blaken van het zelfvertrouwen, moeten we ze 1 ding nageven: ze trekken zich een stuk minder aan van andermans mening dan wij.

5. Denken in oplossingen

En dus niet in problemen. Heb je een klus op werk waarvan je eigenlijk niet goed weet hoe je 'm aan moet pakken? Probeer er niet te lang over te piekeren, maar onderneem actie: zeg eerlijk tegen je baas dat je wel wat hulp kunt gebruiken.

6. Vaker aan jezelf denken

Veel vrouwen zullen het herkennen: je denkt eerst aan je partner/kinderen/collega's/vriendinnen en dan pas aan jezelf. Stop! Het is ook belangrijk dat jíj lekker in je vel zit. Dus heb je behoefte aan een avondje in bad liggen? Doe dat dan. Je kinderen kunnen echt wel een keer zelf koken.

7. Minder vaak sorry zeggen

En dan vooral voor dingen waar je niet veel aan kunt doen. Is je moeder ziek en moet je daardoor wat eerder weg van werk? Mannen zullen 'Tot morgen!' roepen en trekken de deur achter zich dicht, vrouwen zullen toch vaak eerst uitgebreid excuses aanbieden aan collega's. Nergens voor nodig: je werkt hard genoeg en moet in dit geval echt eerder weg. Punt.

8. Minder schaamte kennen

Oké, om nu gelijk een boer te laten in het openbaar gaat wat ver, maar mannen kennen over het algemeen een stuk minder schaamte en da's eigenlijk best fijn. Zing gewoon eens hard mee met dat lekkere nummer, en ga je hard onderuit? Lach erom.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Spiritueel vlogger Manon vertelt je hoe je, op een prettige manier, een betere versie van jezelf kunt worden.

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden