null Beeld

Dit vinden mannen echt van make-up

Zeker als het op make-up aankomt doen we natuurlijk vooral waar we onszelf het best bij voelen, maar toch is het wel interessant om te weten wat mannen er van vinden... 

Susan Dalstra

De Bangor University en de Aberdeen University zochten dat uit en publiceerden het resultaat in de Quarterly Journal of Experimental Psychology. Voor het onderzoek lieten ze 44 vrouwen aan de slag gaan met verschillende soorten make-up. Daarbij kregen ze de opdracht zichzelf klaar te maken voor een avondje uit. De deelnemers werden voor- en na de make-up gefotografeerd.

Minder is meer

Die foto's werden voorgelegd aan 44 studenten die moeste beoordelen op welke foto ze de vrouw het aantrekkelijkst vinden. Wat blijkt: mannen vonden de foto's waarop vrouwen ongeveer 40% minder make-up droegen het mooist. Maar wat misschien nog opvallender is, is het feit dat maar een paar vrouwen de foto's met meer make-up mooier vonden. Kortom: voor zowel mannen als vrouwen geldt dat minder vaak meer is. Goed om te weten wanneer je 's ochtends voor de spiegel staat.

Voel je jezelf toch echt het best met alles d'r op en d'r an? Dan heb je wellicht wat aan deze video waarin wordt uitgelegd hoe je nepwimpers perfect aanbrengt:

Bron: Glamour. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden