null Beeld

Dít zegt je slaaphouding over je persoonlijkheid

We brengen een derde van ons leven slapend door. Geen wonder dat de manier waarop je slaapt iets zegt over de persoon die je bent. Herken jij jezelf in je slaaphouding?

Elselien van Dieren

Word je dik als je eet vlak voor je gaat slapen? Bekijk bovenstaande video voor het antwoord.

1. Op je zij met je knieën vooruit

Kun jij niet in slaap komen zonder je knieën uit te steken terwijl je op je zij ligt? Dit betekent dat je een rustig en betrouwbaar persoon bent. Het is niet makkelijk om jou te beledigen en jij lacht zelfs op de meest mistroostige herfstdag.

2. In de foetushouding

Slaap je voornamelijk in de foetushouding? Dan ben je vaak op zoek naar bescherming en een luisterend oor. Door jezelf zo op te rollen probeer je je af te sluiten voor de grote boze buitenwereld. Fijn: je bent heel creatief.

3. De buikslaper

Ben je een buikslaper? Dan ben je iemand die het voortouw neemt. Je bent impulsief en initiatiefrijk in zowel je persoonlijke leven als in je werk. Je bent een planner en daarom geen fan van verrassingen.

4. Op je rug

Lig je op je rug met je armen bij je hoofd of naast je? Dan ben je een sterke persoonlijkheid die graag in de belangstelling staat. Je bent dol op gezelligheid en goed gezelschap, maar je bent tegelijkertijd iemand die niet schroomt om de waarheid te zeggen.

5. Als een soldaat

Slaap jij als een soldaat die op wacht staat, op je rug met je armen strak langs je lijf? Dan ben je iemand die zich goed kan aanpassen aan de omgeving. Je weet wat je wilt bereiken in het leven en zal er alles aan doen om dit te bereiken. Je kunt veeleisend zijn voor de mensen om je heen, maar vraagt vooral veel van jezelf.

6. De reiger

Ben jij ’s nachts net een reiger, met één been omhoog? Dan is de kans groot dat je een onvoorspelbaar type bent die in is voor allerhande avonturen. Leuk en spannend, maar je humeur kan helaas net zo snel omslaan als je agenda. Je vindt het moeilijk om de juiste keuzes te maken in je werk en leven, want stiekem ben je toch wel op zoek naar rust, reinheid en regelmaat.

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bright Side. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden