null Beeld

Dit zijn de geheimen van mensen met een opgeruimd huis

Altijd al jaloers geweest op mensen die van nature georganiseerd zijn en een super opgeruimd huis hebben? Natuurlijk zit het deels in het aard van het beestje, maar het is voor een groot deel aangeleerd gedrag.

Anni Karvonen

Met de volgende tips en trucs verander je van een rommelkont in een schoonmaakdiva.

1 Elk nadeel heb z'n voordeel

In plaats van gefrustreerd te raken door al het stof dat zichtbaar wordt wanneer de zon lekker naar binnen schijnt, kun je er ook voordeel uit halen. Grijp een doekje en maak alles stofvrij.

2 Microvezels zijn je beste vriend

Microvezeldoekjes hebben open lussen die het stof als het ware omarmen en nooit meer loslaten. Een betere vriend om je huis mee te stoffen zul je niet snel vinden. Heb je kringen op een tafeloppervlak? Maak het doekje dan een beetje vochtig met warm water. Meer heb je niet nodig.

3 Een oude bankpas is ook wat waard

Dat je creditcard in de winkel is doorgeknipt, is eeuwig zonde! Al kun je hem niet meer gebruiken om mee te shoppen, in huis komt-ie reuze goed van pas. Met oude passen kom je perfect bij de lastig bereikbare randen waar vuil en vet zich verzamelen.

Lees ook: Opruimen? Doe deze 9 dingen vandaag nog weg

4 Conditioneren kan je leren

Conditioneer jezelf door na het tanden poetsen direct een doekje door de wasbak te halen en de spiegel een lichte schrobbeurt te geven. Door huishoudelijke taken te combineren met je dagelijkse routines, wordt je huis vanzelf schoon en opgeruimd.

5 Loop nooit met lege handen

Horeca-les nummer 1: loop nooit met lege handen naar de keuken. Pas deze regel ook thuis toe en rommel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Extra tip: zet een paar manden op de trap en gooi daar alle spullen in die je gedurende de dag tegenkomt die naar boven moeten.

6 Gewoon doen

Ondanks alle tips blijft het eigenlijk heel simpel: gewoon doen. Begin aan een taak en maak het af. Uiteindelijk geeft het een voldaan gevoel, want een opgeruimd huis is immers een opgeruimd hoofd.

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden