null Beeld

Drama: dieven stelen Irma’s teckels uit haar eigen achtertuin

Irma van Zanten uit het Gelderse Wierden zit met de handen in het haar. 2 van haar 3 teckels, Lieve en Noppes, zijn gestolen. Niet in het holst van de nacht, maar gewoon vanuit haar eigen achtertuin op klaarlichte dag.

Marije Kersten

Irma kreeg bezoek van 2 voor haar onbekende mannen, die haar bij het hek langs haar achtertuin in gebrekkig Nederlands vragen of de hondjes misschien te koop zijn. Ze wilden weten of Irma ook puppy's had en eventueel wilde fokken met haar honden. Irma moest er niets van weten en de mannen leken af te druipen.

Toen ze later die middag weg moest, sloot ze haar achtertuin - zoals gebruikelijk - helemaal goed af.

Bij thuiskomst merkt haar man dat er een trappetje staat bij hun tuinhek. Teckels Lieve en Noppes zijn spoorloos verdwenen. De 3e teckel die het echtpaar heeft, Mazzel genaamd, is de enige die niet is gestolen. Waarom ze Mazzel niet hebben meegenomen, laat zich raden maar Irma vermoedt dat Mazzel het op een lopen heeft gezet zodra hij onraad rook. Mazzel is namelijk niet bij iedereen die langskomt direct enthousiast, terwijl Lieve en Nopjes dat meestal wel zijn.

Irma heeft op Facebook een oproep geplaatst in de hoop haar geliefde teckels terug te krijgen, maar denkt zelf dat haar honden inmiddels al het land zijn uit gesmokkeld.

Haar oproep wordt desalniettemin massaal gedeeld en Irma krijg veel steun en veel berichtjes.

Kijk jij ook uit naar Lieve en Nopjes? Je weet immers maar nooit...

ZIE OOK:

Bron: Omroep Gelderland. Beeld: Facebook, Hart van Nederland

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden