null Beeld

Drama: veganistische ouders moeten hun kind afstaan vanwege ondervoeding

Een Italiaans jongetje van 14 maanden oud woog bijna hetzelfde als een pasgeboren baby. Het kindje werd binnengebracht in een ziekenhuis in Milaan. De veganistische ouders verloren daarna het ouderschap. 

Laudine Schuurman

De grootouders van het jongetje brachten hem naar het ziekenhuis. Uit de bloedtesten bleek dat het jongetje, dat in mei 2015 is geboren, echt ondervoed was. Zijn calciumwaarden waren nauwelijks hoog genoeg om te kunnen overleven. Het jongetje leed ook aan een hartafwijking waaraan hij meteen geopereerd moest worden.

IJzer- en calciumsupplementen

undefined

"Natuurlijk maakte zijn hartafwijking zijn gezondheid nog slechter, maar we stellen ons nu toch vragen bij de voeding die hij kreeg. Op zich is het geen probleem dat een kind andere voeding krijgt dan gewoonlijk. Wel had dit onder begeleiding moeten gebeuren en had het kind vanaf de geboorte ijzer- en calciumsupplementen moeten krijgen", aldus arts Luca Bernardo, hoofd van de pediatrische afdeling van het ziekenhuis.
Herstel

Het jongetje herstelt goed in het ziekenhuis, maar het is onwaarschijnlijk dat zijn ouders nog voor hem mogen zorgen. Een Italiaanse jeugdrechter zal binnenkort beslissen of zijn grootouders het ouderschap mogen krijgen.
Geen vlees, vis en zuivel

Veganisten zijn mensen die geen dierlijke producten eten. Net als vegatariers eten zijn geen vlees en vis, maar ze eten ook geen zuivelproducten. Producten waar bijvoorbeeld melk, eieren of boter in zijn verwerkt eten zij dus niet. In Italië worden steeds meer mensen veganistisch. Naar schatting houdt 2,8% van de bevolking zich nu aan dit strenge regime.

Deze video laat zien wat een veganistisch dieet met een baby doet:

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: Het Nieuwsblad. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden