null Beeld

‘Eat Pray Love’-schrijfster is verliefd op haar beste vriendin

'Ik houd niet alleen van Rayya, ik ben verliefd op Rayya.' Elizabeth Gilbert, schrijfster van het wereldberoemde boek 'Eat Pray Love', maakt in een emotioneel Facebookbericht wereldkundig dat ze verliefd is op haar beste vriendin.

Marloes Levie

In juli maakte Elizabeth bekend dat ze om 'erg persoonlijke reden' ging scheiden van Jose Nunes, de man die een rol speelt in Eat Pray Love. Nu deelt ze haar verhaal.

15 jaar vriendinnen

Elizabeth en Rayya zijn al 15 jaar heel goede vriendinnen, maar Elizabeth schrijft dat de liefde altijd groter is geweest dan vriendschap. ‘Ja, ze is mijn beste vriendin, maar het is altijd meer geweest. Ze is mijn rolmodel, mijn reismaatje, mijn meest betrouwbare bron van licht, mijn kracht, mijn vertrouweling. In het kort, she is my PERSON.’

Kanker

Toen Rayya te horen kreeg dat ze kanker had, werd Elizabeth duidelijk op welke manier ze van haar vriendin houdt. ‘De dood – of het vooruitzicht van de dood – kan op een of andere manier alles wat onecht is uit de weg ruimen, en in dat moment van volslagen echtheid werd ik geconfronteerd met deze waarheid: ik houd niet alleen van Rayya, ik ben verliefd op Rayya.’ Ze vertelde haar vriendin over haar gevoelens. 'We zijn nu hier: Rayya en ik zijn samen. Ik hou van haar en zij houdt van mij. Ik begeleid haar tijdens haar ziekte, niet alleen als een vriendin, maar als haar partner. Ik ben precies waar ik moet zijn – de enige plek waar ik kan zijn.’

Klik op de foto voor Elizabeth's hele Facebookbericht.

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

KIJK OOK: Fijn dat je er bent: "Als jij binnenkomt, schijnt meteen de zon."

LEES OOK:


Bron: Facebook. Beeld: Getty Images

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden