null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Egbert Tietema (88) mag een dagje stage lopen bij Radio 538

Regelmatig bellen radio-dj's Coen Swijnenberg en Sander in hun programma met meneer Tietema: de oude bakker van Lantinga uit Biddinghuizen. Vandaag komt de 88-jarige man een dagje stage lopen bij Radio 538.

Chanan FoppenANP Kippa

Bakker Tietema is met zijn drie bakkerijen een begrip in de polder. Sander kent hem nog van vroeger en belt hem daarom regelmatig in de uitzending. Met als resultaat: ze hebben de man een stageplek aangeboden. We kunnen wel spreken van een snuffelstage, want de bakker mag maar een dagje meekijken bij 'De Coen en Sander Show'. Hiermee is hij wel de oudste stagiair van Nederland. Hij zal de twee dj's ondersteunen, met de redactie vergaderen, gasten regelen, het draaiboek maken en natuurlijk moet er ook koffie gehaald worden. Daar zit dan vast wel wat lekkers bij.

Veel leren

"Je bent nooit te oud om te leren", zegt Lantinga. "Bij grote Amerikaanse bedrijven als Google en Apple is het heel gebruikelijk om oudere stagiaires aan te nemen, dan kunnen wij in Nederland natuurlijk niet achterblijven.” Coen vertelt dat de vaste redactie een dagje vrij is. "Zo krijg Meneer Tietema echt de kans om veel zelf te doen en op te steken tijdens zijn snuffelstage. Maar ik denk ook dat wij echt veel kunnen leren van de oudere generatie."

Meneer Tietema is vast ook zelf wel even te horen in de show. De Coen en Sander Show is te horen van 16.00 uur tot 19.00 uur op Radio 538.

Als de stage van Egbert Tietema net zo verloopt als in deze film dan wordt het nog wat morgen:Bron: Radio.nl. Beeld: Facebook/ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden