null Beeld

Engelien (38): ”Na die botox-behandeling stroomden de complimentjes binnen”

Engelien (38) was fel anti-botox. Toen ze zelf botox gebruikte om er na een lange ziekteperiode weer beter uit te zien, hield ze dat liever voor zich.

Online redactie Libelle

“Ik was altijd iemand die botox belachelijk vond. Word ouder en blijf je karakteristieke zelf, vind ik. Totdat ik twee jaar geleden behoorlijk ziek werd. Ik kon bijna geen eten meer binnenhouden, viel enorm af waardoor mijn nieren en darmen nog maar nauwelijks werkten.

Opmerkingen

Gelukkig lukte het me om op te krabbelen. Na maanden voelde ik me eindelijk weer beter en had ik meer energie. Ik gooide het roer om door me vanuit mijn werk in de marketing, communicatie en sales te laten omscholen tot hondengedragstherapeut. Sinds lange tijd voelde ik me niet zo gelukkig! Helaas zagen mensen dat niet aan me. Het enige wat ik te horen kreeg, was: 'Jeetje, wat zie je er slecht uit. Gaat het wel met je?' Die opmerkingen deden me pijn.

Schaamte

Doordat ik zo veel ben afgevallen, is het vet uit mijn gezicht verdwenen. Daarnaast had ik een verkrampte kaak, wat me een heel harde uitdrukking gaf. Ik schaamde me gewoon voor mijn uiterlijk. Bij een goede vriendin die cosmetisch arts is, barstte ik in tranen uit. Ze zei: 'Ik weet dat je een aversie tegen cosmetische ingrepen hebt, maar waarom gebruik je niet wat botox om je kaakspier te ontspannen en van die verkrampte uitdrukking af te komen?' Pas toen ben ik me voor het eerst in botox gaan verdiepen en ontdekte ik dat het ook om medische redenen wordt ingezet, zoals bij het overmatig klemmen van je kaken.

''WAT SPELEN WE TOCH EIGENLIJK POPPENKAST VOOR ELKAAR''

Complimentjes

Ik keek eens rond in de wachtkamer van mijn vriendin en zag dat er normale mensen zaten die er niet ‘gemaakt jong’ uitzagen. Met zweet in mijn handen ging ik overstag om een botox-behandeling te laten doen. Nog geen week later stroomden de complimentjes binnen. Ik had zo hard geknokt om beter te worden, laat ze maar denken dat ik mijn verbeterde uiterlijk ook op eigen kracht heb bereikt, dacht ik toen.

Poppenkast

Inmiddels weet iedereen in mijn omgeving wel van mijn botox-behandeling, en het fijne is dat je niet wordt neergesabeld als je zegt dat je botox gebruikt. Nu hoor ik juist dat bepaalde mensen het ook overwegen! Wat spelen we toch allemaal poppenkast voor elkaar. Ik blijf erbij dat ik botoxgebruik om er jonger uit te zien, onzin vind. Maar het kan je wel helpen om vanbuiten uit te stralen wat je vanbinnen voelt als je gezicht is getekend door ziekte of tegenslag.”

Heb jij dit ook meegemaakt? Mail dan jouw verhaal naar olineredactie@libelle.nl!

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Zeg nou zelf: kleine correctie mag best?

LEES OOK:

Tekst: Laura van der Meer. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden