null Beeld

Geert Wilders biecht op: “Ik ben dol op Swiebertje”

Vanmiddag kregen Libelle-lezeressen tijdens het 'Libelle Nieuwscafé' de kans om PVV-leider Geert Wilders aan de tand te voelen. Er werd - uiteraard - veel gesproken over politiek, maar we kwamen ook een leuk detail over Wilders' privéleven te weten...

Kazernes en gevangenissen

Naast gesprekken over de dienstplicht, het referendum over Oekraïne en natuurlijk de vluchtelingencrisis had Wilders het ook nog even over zijn vrouw. "Ik heb met mijn vrouw in kazernes en gevangenissen gewoond om maar veilig te zijn. Daar heeft zij nog altijd veel last van."

Hobby's

Ook had Libelle's gespreksleider Ebru Umar nog een prangende vraag: 'Wat zijn uw hobby's?'. De PVV-leider vertelde dat hij graag leest en naar oude films kijkt. Met name Amerikaanse films uit de jaren '30 en '40 hebben zijn voorkeur.

Een decor van niets

Maar in huize Wilders wordt ook gekeken naar oud-Hollandse televisieseries, bleek toen Umar vroeg of hij nog een kijktip had voor de lezeres. "Swiebertje. Daar heb ik nog altijd veel lol van", zei Wilders met een lach. "Het was een decor van niets, maar veel leuker dan wat er vandaag de dag op tv is.”

Een boek

Of er een leven is na de politiek? Hoewel Wilders 'de komende 100 jaar' nog niet aan stoppen denkt, wil hij dan misschien wel een boek schrijven.

Beeld: Carola Maassen. Video: Shownieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden